*Nettavisen* Nyheter.

Krever 276.000,- per kvadratmeter

Tidenes råeste prising i rekordveien i Bærum.

27.10.11 15:28

Får selger 35 millioner for denne hvitmalte perlen ved Snarøykilen, slettes alle gamle rekorder når det kommer til kvadratmeterpris.

SELGE BOLIG? Finn megler

Huset, som står på kommunens liste over vernede kulturminner, er nemlig bare på 127 kvadratmeter.

Dyre meter
Det gir en kvadratmeterpris på fantastiske 276.000 kroner.

Og det er før oppussing.

Må pusse opp
«Påstående bolig er bygget i 1908 og har en enkel standard som må påregnes vesentlig oppgradert / ombygget», heter det i annonsen.

Om badet står det:

«Membran på vegger er å anse som «Utgått på dato» og dusjing direkte på vegger er ikke å anbefale - kun i dusjkabinett. Badet er bygget etter forskrifter fra 1986 - full rehabilitering må påregnes».

Sandstrand
Eiendommen ligger ved Snarøykilen og har sol fra tidlig morgen til sen kveld, dypvannsbrygge med strandhus, samt egen sandstrand. Tomta er på 1,8 mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Kjøper du her, må du altså regne med betydelige summer til rehabilitering, og kvadratmeterprisen kan fort passere 300.000 kroner. Du kan heller ikke regne med å få gjort noe særlig på eiendommen, i og med at den står på vernelisten.

Rekordpriser
I Strømstangveien ligger Norges to dyreste boligeiendommer. Arving i flyselskapet Braathens, Erik G. Braathen, betalte 130 millioner kroner i 2009 da han kjøpte Strømstangveien 9 fra Schibsted-arving Alexandra Huitfeldt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

I 2005 betalte Snorre Bentsen 80 millioner kroner for Strømstangveien 50, helt ytterst på odden. Tre år tidligere hadde Bentsen solgt livsverket sitt, parkeringsselskapet EuroPark, til tyske Apcoa for svimlende 800 millioner kroner.

Tidligere i år betalte eiendomsutvikler Åge Rindal 43 millioner kroner for et av husene i umiddelbar nærhet til nummer 44. Rindals hus i Strømstangveien 36 var imidlertid ikke verneverdig, og utvikleren var ikke sen om å rive.

Noen transaksjoner i Strømstangveien de siste årene:

HUSNUMMER

PRIS

NÅR

SELGER

KJØPER

Nr. 9

130 mill.

2009

Alexandra Huitfeldt

Erik G. Braathen

Nr. 50

80 mill.

2005

Alexandra huitfeldt m.fl

Snorre Bentsen

Nr. 36

43 mill.

2011

Jon Schia

Ågre P. Rindal

Nr. 40

25 mill.

2006

Karl Kr. Sunde

Kristin Rivelsrud og Marius

Juul Møller

Nr. 35

24 mill.

2011

Roar Syversen

Ståle Angel

Kvadratmeterprisen i Strømstangveien 44 sprenger alle rekorder for denne typen boliger. For eksklusive leiligheter kan prisene komme opp i over 100.000 kroner. Faktisk skal fergereder og investor Olav Nils Sunde fra Ålesund ha betalt 160 millioner for en kjempeleilighet på 700 kvadratmeter på Tjuvholmen ved Aker Brygge. Men dette er ikke bekreftet. Leilighetene er ikke ferdige før i 2013, og transaksjonene står ikke i eiendomsregisteret før overtakelse.

Det er eiendomsmegler Torbjørn Ek som skal selge boligeni Strømstangveien 44.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

MittOppdrag : Få anbud på jobbben som skal gjøres

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.