*Nettavisen* Nyheter.

Krever 40 mill. av entreprenør

Foto: TV 2

Huseiere går rettens vei med gigantsøksmål.

15.03.08 08:20

(iBergen.no) Sommeren 2004 fikk Ole Rakner grønt lys til å starte bygging av tre leilighetsbygg i Svartediksveien 23 i Bergen. Naboer mente bygget var både for høyt, for stort og for nær tomtegrensene, men Rakner, gjennom sitt firma Byutvikling AS, fikk likevel fortsette byggingen til tross for klagene.

Frem og tilbake
Etter flere politiske behandlinger og mye frem og tilbake, trodde de fleste at saken fra kommunen sin side var ute av verden da de påla Rakner å rive to etasjer på bygget i høst. Men siden den gang har Rakner levert inn ny søknad og Byrådet vedtok nylig at bare én etasje i den ene delen av bygget skal rives. Etasjen huser for øvrig bare én stor leilighet.

Resten er blitt gitt dispensasjon for. Saken skal inn igjen til komité for byutvikling atter en gang.

Beboerne drittlei
Beboerne i Svartediksveien 23 har vært mektig lei hele saken i årevis. I fjor varslet de gjennom sin advokat Morten Pind, et søksmål mot Ole Rakner personlig, selskapet Byutvikling AS, Meglerhuset Mortensen og If Skadeforsikring.

- Nå har kommunen begynt å endre forutsetningene igjen. Og dette vedtaket vekker ikke akkurat begeistring. Mange har flyttet etter at det opprinnelige vedtaket som kommunen kom med for to år siden ble trukket, sier Pind til iBergen.no.

Sameiets advokat forteller at forutsetningen til fem av hans klienter har forandret seg etter at det nå ser ut til at det bare er én leilighet som blir revet.

- Disse fem opprettholder kravet, men har sagt seg villig til å inngå en avtale der de får beholde boligen, sier Pind.

Krever 40 mill
25.mars kommer saken opp i Bergen tingrett. De 15 beboerne krever nå kjøpesummen tilbake, pluss renter og erstatning for tort og svie.

- Kravet er samlet på rundt 40 millioner kroner. Men de er veldig individuelle krav, sier Pind.

Bergen Tingrett har satt av seks uker til saken.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.