Krever 50.000 i depositum

Flere boligbyggelag krever skyhøye depositum av leietakere. I enkelte tilfeller må leietakerne betale opptil 50.000 kroner.

18.08.03 09:40

Ifølge Bergens Tidende krever blant andre Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) konsekvent seks måneders depositum fra sine leietagere. - Uhørt og unødvendig, mener Leieboerforeningen.

- De profesjonelle utleierne som for eksempel boligbyggelagene er de som oftest krever seks måneders depositum. Dette er svært unødvendig. De fleste må ta opp lån for å leie i boligbyggelagene, sier leder Stig Høisæther i Leieboerforeningen i Bergen.

Leieboerforeningen har på det verste opplevd at leietakere er blitt krevd for 60.000 kroner i depositum.

- Boligbyggelagene skal ha en sosial profil og da er det urimelig å skvise markedet slik som her. Det kan virke som om de ønsker å sikre seg mot at studenter skal leie hos dem fordi studentene er kjent for å slite mer på leiligheten, tror Høisæther.

Informasjonssjef Ole Irgens i BOB sier at størrelsen på depositumet kommer som et resultat av boligbyggelaget ønsker å sikre seg mot tap.

- Det er for å sikre oss at vi ikke taper penger dersom det oppstår skader på leiligheten. Ved skader på for eksempel badet kommer man raskt opp i store beløp, og derfor tar vi seks måneders depositum, sier Irgens.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.