*Nettavisen* Nyheter.

Kupper budrunden med en løgn

Skal du skaffe deg drømmeboligen i dag må du være smart og helst ha en liten hvit løgn på lur.

18.09.06 15:17

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil

- Det er lov å prøve seg. Noen sier kanskje at de skal reise bort når det er visning, selv om dette kanskje ikke alltid stemmer. Men det er ikke ulovlig å be om en privat visning på forhånd, forteller formann i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Øyvind Andreas Tandberg, til TV 2 Nettavisen.

Mange boligkjøpere i dag gjør alt for å sikre seg sin drømmebolig og ber om privat visning et par dager før den utlyste visningen.

Siste ord
Tandberg påpeker at det er selgeren som har siste ord i saken, men megler informerer og diskuterer eventuelle bud med selgeren etter den private visningen.

- Det er jo ofte noen som er ute etter å kuppe budrunden hvis de virkelig har funnet drømmeleiligheten. Men budet skal være ekstra godt dersom selger skal velge å droppe den opprinnelige visningen. Normalt ønsker man å gjennomføre den visningen for å nå flest mulig potensielle kjøpere, understreker Tandberg.

Må komme et kanonbud
Megler Bjørn Skjæveland hos Aktiv Eiendomsmegling på Majorstuen forteller at det bør komme et bud i størrelsesorden 100.000-200.000 kroner over takst etter den private visningen dersom det i det hele tatt skal være aktuelt med et salg.

- Det kommer litt an på objektet selvfølgelig, men det må være et ekstremt godt bud dersom de skal bli en budrunde etter den private visningen. En del tar selvfølgelig en hvit løgn og sier de ikke kan møte på visningen, men de fleste som ringer oss og spør om en privat visning er ærlige og redelige mennesker, understreker Skjæveland.

Unngår private visninger
Daglig leder hos Areal Eiendomsmegling på Torshov, Kurt Thingstad, merker at flere og flere ønsker private visninger.

- Vi prøver så langt det er mulig å unngå private visninger, men tendensen er at flere og flere ringer og sier at de ikke har mulighet til å komme på den opprinnelige visningen, forteller han.

- Vi sier klart ifra at vi ikke ønsker noen budrunde etter de private visningen, men det er klart at vi kan ikke hindre dem i å legge inn et godt bud. Da blir folk sure og gretne, sier han.

Kom første dagen
Thingstad forteller at de prøver å oppfordre de som ringer til å komme på den første visningsdagen istedenfor.

- Vi oppfordrer alle til å komme på visning den første dagen, for man vet aldri om det blir en visningsdag nummer to, forteller han.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.