*Nettavisen* Nyheter.

Lå til salg for 7,9 millioner - solgt for 14

Foto: Foto (Megler)

- Dette gikk veldig raskt.

24.04.12 21:28

En person med tilknytning til Tvedestrand sikret seg mandag en av Sandøyas flotteste eiendommer for over 14 millioner kroner.

Strandeiendommen på Vestre Sandøya med egen bukt, båtbu og store brygger ble lagt ut for salg på finn.no før påske med en prisantydning på 7,9 millioner kroner. Planen var at det skulle være visning kommende helg, men det blir ikke nødvendig. Prakteiendommen ble nemlig solgt mandag denne uken, og det til en pris langt over prisantydning.

Gikk kjapt
Eiendomsmegler Peder Steen i DNB vil ikke avsløre prisen, men etter det Tvedestrandsposten har grunn til å tro, ble eiendommen solgt for litt over 14 millioner kroner.

- Dette gikk veldig raskt, faktisk før vi rakk å annonsere eiendommen skikkelig, sier Steen.

Tok visning på egenhånd
Han forteller at to interessenter meldte seg. På egen hånd dro de i påsken ned for å kikke på strandeiendommen, og begge to ble tydeligvis fornøyd med det de fikk se. Det første budet megler mottok mandag morgen lå nemlig på 7,9 millioner kroner - likt med prisantydning.

Etter en heftig budrunde gikk prisen til himmels. Etter det Tvedestrandsposten kjenner til, endte den til slutt på litt over 14,1 millioner kroner.

Har boplikt
Det er nå klart at det vil bli en gjennomgang av boplikt-reglene i Tvedestrand. Det kan ende med at boplikten blir opphevd over alt. Men det er slett ikke sikkert at det blir utfallet. Sandøya er et av stedene hvor boplikten kan bli stående. Det som er helt sikkert, er at det er boplikt på denne eiendommen nå, og den må ny eier oppfylle.

Ifølge megler Peder Steen ble boplikten vektlagt da prisantydningen ble satt.

- Vi la prisen så langt ned som eier var villig til å vurdere som aktuelt for salg, sier Steen.

Har «alt»
- Betyr denne høye prisen at det nå ser ut til å løsne for denne typen eiendommer langs sørlandskysten, og at det blir en opptur i markedet?

- Det er det umulig å si noe om. Det denne eiendomshandelen først og fremst sier meg, er at dersom man har det rette objektet, så får man betalt deretter. Som den ene budgiveren sa: «Denne eiendommen har alt».

- Prisen viser dessuten at vi var for beskjedne da vi satte minimumsprisen, sier DNB-megleren.

Smitteeffekt
Han legger til at en såpass høy pris på denne strandeiendommen kan få andre som sitter med tilsvarende eiendommer til å vurdere å selge.

- De kan se at tiden nå kan være inne, uttaler Steen.

Fra Tvedestrand
Han forteller at det er en person med tilknytning til Tvedestrand, men som nå bor utenfor kommunen, som har kjøpt eiendommen som ligger på venstre side ved innseilingen til Sandøykilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.