*Nettavisen* Nyheter.

Leieprisene opp 8,7 prosent

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

- Flere bedrifter bruker utleiemeglere for å finne bolig til ansatte, opplyser kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

01.06.10 18:58

Det koster nå i snitt 6.969 kroner måneden å leie en 1-romsleilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,5 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med mai i fjor er det imidlertid en oppgang på 8,7 prosent, fremgår det av den siste statistikken fra Utleiemegleren.

LES OGSÅ:Boligprisene svakt opp i mai

- Mai er preget av flere fridager og noe lavere aktivitet, men vi opprettholder fortsatt vårt syn om at utleieprisene kommer til å stige i tiden fremover, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Prisen for en 2-roms er 9301 kroner i Oslo - en nedgang på 2,8 prosent fra måneden tidligere, men en oppgnag på 5,3 prosent sammenlignet med mai i fjor.

En 3-roms leilighet i Oslo koster i snitt 11.462 kroner i måneden.

Kraftig vekst i Trondheim

Oversikten fra Utleiemegleren viser at Trondheim er den byen som har hatt sterkest vekst i utleieprisene de siste 12 månedene. Her er prisnivået nesten det samme som i Oslo.

I snitt koster det 9066 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim. Dette er en nedgang på 7,4 prosent sammenlignet med april. Samtidig er det en økning på 25 prosent sammenlignet med mai 2009.

- Det vi ser, spesielt i Trondheim og Stavanger, er at firmaer i økende grad leier bolig til sine ansette gjennom profesjonelle eiendomsmeglere, sier Farmakis til Nettavisen.

- Samtidig ser vi også at flere og flere som leier ut sine boliger spesielt etterspør firmaer som leietagere. Detter gjør de fordi de har en forventning om at det er mindre risiko forbundet med å leie ut til et firma, spesielt med tanke på økonomi, sier han.

Farmakis opplyser at leietagerne foreløpig ikke er så veldig opptatt av at boligen skal leies gjennom en megler. Men dette er en trend man ser i flere andre land, hvor det er helt vanlig å starte boligsøket hos en utleiemegler.

Nedenfor er leienivået for en 2-roms på inngåtte kontrakter i regi av Utleiemegleren i mai i en del byer i landet.

Oslo

Romerike

Bærum

Trondheim

Bergen

Stavanger

2-roms pr. mnd.

9301

8166

7360

9066

8000

9425

Oljedrevet utvikling
Trenden med firmakunder har man lenge hatt i Stavanger, hvor mange mennesker bor midlertidig i forbindelse med oppdrag for oljeindustrien.

- Det nye er at vi nå helt klart ser denne trenden i Bergen, og i noe grad i Oslo, sier Farmakis.

Han opplyser at flere av de større selskapene har begynt å begrense bruken av interne ressurser til boligadministrasjon, slik at utleiemeglere får mer å gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.