*Nettavisen* Nyheter.

Ligger drømmehuset ditt her?

På Boliga.no kan du se nøyaktig beliggenhet av eiendommen når du er på boligjakt. Foto: Google Maps/Boliga.no

Nå kan du gjøre boligsøket direkte på kart og satellittbilder.

15.05.09 15:06

Denne uken lanserte Nettavisen et samarbeid med nettsiden Boliga.no. Tjenesten er en uavhengig boligportal som gir deg en komplett oversikt over boliger som er til salgs i Norge.

Boliga.no kan du se alle boliger som annonseres til salgs på nettet i Norge. Dette gjør at du slipper å bruke utallige boligportaler når du skal gjøre boligsøk. Her er alt samlet på et sted.

Tjenesten viser også hvor lenge boligen har ligget ute for salg og hvor mye den har sunket eller steget i verdi.

Besøk Boliga.no her.

Meklernes skrekk
Da tjenesten ble lansert i Danmark truet eiendomsmeklerne med å gå til sak mot det danske selskapet, og Boliga måtte få virksomheten juridisk vurdert av Forbrukerrådet i Danmark. Konklusjonen ble at Boliga kun gjør det andre søkemotorer gjør, de samler offentlig tilgjengelig informasjon på internett.

Hus ved havet?
Noe av det mest geniale ved tjenesten er at dersom du er lite kjent med en by, med bydeler eller gatenavn har du mulighet til å søke etter boliger direkte på kart og satellittbilder. Her kan du enkelt se om boligen ligger i nærheten av en trafikkert vei, en park eller havet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Google Map/Boliga.no

På kartet velger du selv hvilken boligtyper eller tomter du ønsker å søke etter. Alle har hver sin fargekode. På kartet over kan du se en oversikt over leiligheter i Oslo som er merket med blått, eneboliger og tomannsboliger som er merket med rødt og rekkehus som er merket med grønt. Du kan lett skifte over til satellittbilder og kanskje du ser drømmehuset ditt i fugleperspektiv.

Gå til Boligas kartsøk her.

Skryt fra forbrukerrådet
Forbrukerrådet har tidligere omtalt Boliga.no med svært rosende ord.

- Her finner du den riktige pristrenden i boligmarkedet. Så sjekk før du legger inn bud, skrev Forbrukerrådet på sine nettsider da Boliga.no ble lansert tidligere i år.

Gå til Boliga.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.