*Nettavisen* Nyheter.

Lite luksussalg i sommer

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

De dyre luksusboligene ble ikke revet bort i ferien.

04.08.09 07:41

Mandag la EFF og NEF frem tall for boligprisene i juli. De var overraskende sterke: En oppgang på 0,1 prosent i en måned hvor prisene de siste årene har falt med inntil 4 prosent.

Også omsetningen av boliger har vært god. Det ble omsatt 4195 boliger i juli, mer enn 25 prosent vekst sammenlignet med samme måned i 2008 og 2007.

I luksussegmentet har det imidlertid vært en stille sommer. De aller fleste av de luksuskåkene ligger fremdelses til salgs. (Sjekk på Boliga.no).

Meglere Nettavisen har snakket med er imidlerttid forsiktige optimister også for boligene som koster fra 10-12 millioner kroner og oppover.

Eiendomsmegler Finn Caspersen i Eie Eiendomsmegling tror på en bra høst. Det skal lav rente og høy børs sørge for.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: M2 (M2)

- De dyre eiendommene følger helt klart utviklingen på børsen, sier Caspersen til Nettavisen.

Det siste halve året har aksjekursene på Oslo Børs steget vel 30 prosent. Det er ingen hemmelighet at de som kjøper eiendommer til flere titalls millioner ofte gjør det med aksjepenger.

Selv har Caspersen flere svært eksklusive boliger på salgsblokka. Den mest eksklusive er «slottet» Madserud Gård. Denne har vært til salgs siden i vinter, men uten å være annonsert i det åpne markedet. Så langt har ingen kjøpere kommet på banen.

Den andre godbiten til Caspersen er en strandeiendom på Snarøya. Selger av eiendommen til hele 50 millioner kroner er tidligere aksjemegler Morten Groven.

Caspersens kollega i Eie, Geir Tangevald-Jensen, har vært lenge i gamet. Han har en murvilla ved Holtekilen til salgs for 22 millioner kroner. Denne eiendommen ble lagt ut rett før sommerferien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

- Vi tar det med ro. Dette er en gedigen villa med fjordutsikt, sier Tangevald-Jensen, som opplyser at de fleste selgere i denne prisklassen har tid til å vente en stund.

I Holtekilen ved Strand på Stabekk er det for tiden 2 luksusboliger til salgs. I tillegg til den 440 kvadratmeter store villaen Tangevald-Jensen skal selge, har Nordvik & Partners ute en villa til hele 28 millioner. Den tilhører møbelgründer (Hilmers Hus) Stian Berg.

Området skiller seg litt ut fra de mer etablerte områdene for dyre strandeiendommer som Bygdøy, Snarøya og Nesøya. Ifølge Tangevald-Jensen er Holtekilen for de som er ute etter luksus og fjordutsikt, men som ikke absolutt MÅ ha adresse Snarøya.

Evig optimistiske Miguel Vivot Sørholt i Privatmegleren tror høsten blir bra for luksuseiendommer. Selv har han et års tid forsøkt å selge snowboardkjører Daniel Francks Snarøya-villa til 18,5 millioner kroner . Franck er seig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Han senker ikke prisen for det hvitmalte huset på klippen ytterst på Snarøya. Sørholt mener det er riktig.

- Dette er billigste strandlinja på Snarøya, sier Sørholt til Nettavisen. Han tror en tilsvarende villa et annet sted på Snarøya med flat tomt og egen brygge og strand ville kostet 25 millioner.

På Finn.no er det omkring 25 eiendommer som koster over 15 millioner kroner. De aller fleste har ligget siden før sommeren - mange siden i vinter eller i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.