*Nettavisen* Nyheter.

Luksus i fjæra - 160.000 kr per uke

- Ikke dyrt, sier eieren av «Villa Sortland». Se bilder her!

13.03.08 16:14

«Som å ha et 5 stjerners hotell helt for deg selv», heter det forlokkende på villaens hjemmeside.

Se bilder fra Villa Sortland i bildekarusellen nederst i saken

Drøm i oppfyllelse
Luksusvillaen i Ådnanes i Bømlo kommune åpner snart dørene for sine første gjester.

- Dette er en gammel drøm som går i oppfyllelse. Vi satser på å ta i mot våre første gjester i mai, sier eier Jan Sortland, som sammen med kona Kari skal drive stedet.

- Har du sommerfugler i magen?

- Ukjent perle
- Nei, jeg har stor tro på at dette skal gå! Jeg har sett eksperter som uttaler seg kritisk, men det tilskriver jeg kontoen for «norsk jantelov», sier han – og legger til at responsen i hjemkommunen har vært upåklagelig.

- Men hvorfor Bømlo?

- Jeg mener stedet er en «en ukjent perle» i Norge, kun 15 minutters tur i motorbåten rett ut i havgapet. Med verdens beste råvarer noen meter unna, som gjestene kan få i hus selv.

Han er selv oppvokst på Bømlo, og med sin erfaring som reiselivsagent fra «Norwegian Adventures», er han sikker på at det er et marked for dette:

- Ikke dyrt
- De siste ti årene har vi sett det vokse frem nye behov hos folk. Folk vil ha dette. Det er jeg overbevist om, sier han til Nettavisen.

- Men folk flest kan ikke punge ut 160.000 kroner for en ferieuke?

- Dette er ikke dyrt. Først må du dele på sju dager, så på åtte personer. Da er det ikke så ille, sier eieren - som tror de skal klare å lokke til seg en del utlendinger.

Butler og barnepass
Du tilbys 5 retters gourmetmat, butler, doble suiter, massasjebad, utendørs spa, internett på alle rom, super-suiter, barnepass, privatsjåfør og hjemmekino, for å nevne noe.

- Vi lover sjeldent god service og høyteknologi i særklasse, lover Sortland.

Aktiviteter som tilbys er: fiske, båtturer, krabbe- og rekefiske, sykkelturer, private kunsttimer, seiling, dykking, vannski, surfing, kajakk, kokkekurs, roing og kajakk-turer.

Priser
I høysesongen, fra15. mai til 15. september, ligger utleieprisen på 160.000 kroner. Så synker prisen til 130.000 kroner, mens det «bare» koster 100.000 kroner å tilbringe jula der.

Både aksjemeglere bosatt i utlandet og filmstjerner som besøker Haugesund filmfestival, er mulige kundegrupper, ifølge VG.

Alle foto GS Foto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.