*Nettavisen* Nyheter.

Må rive boligdrømmen

I februar kjøpte Per Erik Moe drømmehuset. Nå må han rive det eller få dagsbøter på 5000 kroner.

26.04.06 08:18

Per Erik Moe og hans gravide samboer kjøpte hus i Nes kommune i Akershus i februar. Der skulle de nyte livet med hverandre og barna. I stedet ble det et mareritt etterhvert som stadig flere skjulte feil dukket opp.

Tirsdag fikk han pålegg fra Nes kommune om å fikse huset eller rive nærmere 100 kvadratmeter i løpet av en måned. Hvis ikke får han dagsbøter på 5000 kroner. Kommunen vurderer også å anmelde forholdet.

- Jeg har en lei klump i magen. Alt er vanskelig akkurat nå, sa Moe etter å ha vært på Rådhuset og fått påleget i hånda.

Finner mange feil
Moe oppdager nesten daglig nye feil i huset. Det elektriske anlegget er livsfarlig, deler av huset er bygget på isopor og to tilbygg er satt opp uten byggetillatelse.

Selv om familien hadde stålsatt seg til kommunens dom, var tirsdagens avgjørelse ekstra tung for Moes gravide samboer.

- Kroppern fungerer ikke helt som den skal lenger. Du vet ikke hvor du skal gjøre av deg, om du blir sittende på gata eller hva som skjer, sier Trine Hagen.

Forsikring
Nå leter familien etter et sted å bo mens deres eget hus rives. Forsikringsselskapet vil ikke love familien et oppgjør før saksbehandlingen er ferdig.

- Vi har allerde tatt ansvar ved å sende ut teknisk fagpersonell, og undersøker saken. Vi vil etter hvert også hjelpe familien når vi ser at ansvaret er vårt, sier Roy Malmo Nilsen, administrativ sjef i Anticimex Forsikring til TV 2 Nettavisen.

Annonsebilag