*Nettavisen* Nyheter.

Milliardær-luksus stanset av byråkrater

Foto: Berit Almendingen

Hotellkonge Petter Stordalen og eventyrer Ivar Tollefsen får tommelen ned for sine boligprosjekter.

29.08.07 11:40

De rike får det ikke alltid som de vil. Byråkratene kan være vriene å ha med å gjøre. Det har hotellkongen Petter Stordalen og den litt mindre profilerte milliardæren Ivar Tollefsen fått erfare.

Vil rive

Stordalen sliter med å få aksept for sin moderne hytte ved Lillesand, og fylkesmannen i Bærum går mot planene til Tollefsen om et palass på 900 kvadratmeter i strandsonen ytterst på Snarøya i Bærum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Petter Stordalen vil rive en av de gamle bygningene på sin fritidseiendom i Gamle Hellesund i Blindleia utenfor Lillesand for å sette opp et mer moderne bygg. Kommunen sa etter hvert ja til planene, til tross for protester fra naboene . Men nå har Fylkesmannens miljøvernavdeling kommet med innsigelser, skriver Fædrelandsvennen på nett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

«Rivning og gjennomføring av hytte som omsøkt vil kunne vanskeliggjøre gjennomføringen av det senere reguleringsplanarbeidet og miljøvernavdelingen vil sterkt tilrå kommunen i å nedlegge et midlertidig bygge- og deleforbud i påvente av ny reguleringsplan for Sandøya», heter det i en uttalelse fra fylkesmannens miljøvernavdeling.

Planutvalget i Sandefjord kommune tar den endelige avgjørelsen til høsten. Striden skyldes at Stordalen øsnker å sette opp en moderne arkitekt-tegnet bygning i et område som er dominert av gammel bebyggelse i klassisk stil.

Milliardær-friskus

Ivar Tollefsen har tjent enorme summer i eiendomsmarkedet. Han er en skikkelig friskus. Blant annet skal han ha satt rekord på ski over Grønland. Han er rallykjører og førte den første norske bilen i Paris-Dakar-rallyet. I 1992 ledet han ekspedisjonen «Fem fjell», der han klatret fem av verdens høyeste fjell, blant andre sammen med Vegard Ulvang.

Nå kan det vise seg at byråkratene i fylket blir tøffere å bryne seg på enn fjelltoppene i Himalaya. Både fylkesmannen i Akershus og Akershus fylkeskommune går mot planene om et 900 kvadratmeters kjempehus i strandkanten på Snarøya, skriver Budstikka.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Av hensyn til landskapet i strandsonen og de store natur- og friluftsverdiene i nærområdet til det omsøkte tiltaket, vil miljøvernavdelingen på det sterkeste fraråde en dispensasjon for oppføring av boligen som er omsøkt», skriver Fylkesmannen.

Også fylkesrådmannen mener Tollefsens kjempehus vil fortrenge allmennhetens interesser i området.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

I 2004 kjøpte Tollefsen eiendommen Grøndalen 4 ytterst på Snarøya for over 25 millioner kroner. Så kjøpte han nabotomta for snaut 20 millioner kroner. Ifølge Budstikka skal Tollefsen 900 kvadratmeter store hus ha en prislapp på rundt 30 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.