*Nettavisen* Nyheter.

Mona Høiness fikk napp etter millionbarbering

Foto: (Nordvik & Partners/Finn.no)

Kjendisadvokaten måtte bruke motorsag på prisen.

10.03.11 19:52

Etter ni måneder fikk advokat Mona Høiness endelig napp på luksusleiligheten i Huk Aveny på Bygdøy.

SELGE HUSET? Finn megler

Eiendomsmegler Roy Blixt hos eiendomsmeglerfirmaet Sem & Johnsen vil over hodet ikke kommentere salget, men prisen er neppe i nærheten av det den profilerte advokaten ønsket seg.

Verditaksten var 17 millioner. Men allerede i februar ante det nok megler at markedet for luksusboliger ikke var helt restituert etter finanskrisen.

Prisantydningen ble satt til 15,9 millioner. Men dette var tydeligvis for høyt.

Den siste tiden har Huk Aveny 6 vært avertert med en prislapp på 12,9 millioner - 25 prosent under takst.

Den tre etasjer høye murbygningen er fra 1903 og ligger i Bygdøys paradegate, Huk Aveny. Leiligheten advokat Høiness solgte ligger 2. etasje, med utsikt over Frognerkilen og Holmenkollåsen.

Eksklusivt område
Nylig kjøpte advokat Helle Astrup en bolig i Huk Terrasse for 29,5 millioner.

Huset på over 500 kvadratmeter ligger i Huk Terrasse 10, innerst i en blindvei. At det ligger et godt stykke inne på Bygdøy-landet, uten egen strandlinje, sier litt om prisnivået i dette området.

Tidligere i år ble ytterligere to eiendommer i Løchenveien omsatt til priser på vel 25 millioner. Løchenveien går parallelt med Huk Aveny og Huk Terrasse på motsatt side av Langviken.

Løchenveien 12C ble solggt fra investoren Dag Bolstad til Awilco-topp Henrik Fougner.

Løchenveien 8 ble solgt fra overlege Knut Jahr Bjøro til Christen August Torp. Torp ble dermed nabo med sin far, kjendisarkitekt Niels August Torp.

Vanskelig marked
Boligprisene er i gjennomsnitt åtte prosent høyere nå enn i hele 2009, og omsetningstakten øker.

I oktober tok det 29 dager i snitt å få solgt, mot 30 dager i september. Da finanskrisen herjet som verst, var formidlingstiden over 40 dager.

Til tross for dette er imidlertid salget av luksusboliger fortsatt tregt. Mange av de dyreste har ligget lenge, og flere har fått en ny og lavere pris, uten at det har båret frukter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.