Bo

Morn, du!

Det mangler ikke på luksus og sterke krefter på høstens båtmesse. Se nyheter fra seks båtbyggerier.

«Båter i Sjøen»-messa i Sandvika åpnet i dag og holder koken til søndag. I en serie artikler går vi inn på de viktigste nyhetene.

Denne artikkelen er hentet fra Kastloss.no.

Viksund Majesty
Med base i De forente arabiske emirater har Majesty Yachts bygget opp en modellserie fra 44 til 130 fot. Det er de to minste som først dukker opp i Norge.

Høsten 2006 inngikk Viksund en avtale om import av Majesty Yachts til Skandinavia.

Viksund Majesty 44 og 50 er resultatet av samarbeidet med Gulf Craft Inc. Siden 1982 har Gulf Craft bygget seg opp til å bli en av de største fritidsbåtprodusentene i Midtøsten, og leverer nå båter over hele verden.

Flere bilder finner du i bildekarusellen nederst i saken!

På Båter i Sjøen kan du selv ta Viksund Majesty 44 og 50 nærmere i øyesyn. Ifølge Viksund forener de to modellene norske sjøtradisjoner og internasjonalt særpreg.

Viksund Majesty 44 måler 13,6 m og har motoralternativ fra 730 hk, mens Viksund Majesty 50 er snaut 15 meter lang og har motor fra 1000 hk. Prisene starter på henholdsvis 4,2 og 5,75 millioner, med levering fra våren 2008.

Med monster i hekken
Anytec er kjent for sine sjøsterke og raske aluminiumsbåter. På «Båter i Sjøen»-messa viser de den hittil raskeste og råeste utgaven.

Med Yamahas store 350 hk V8-utenbordsmotor på hekken skal Anytec 750 SP være god for over 60 knop.

Importør Hans H. Lange i Lange Maritime forteller at Anytec 750 SP har fungert som testbåt for den nye Yamaha-motoren, siden det foreløpig ikke er så mange båter som er godkjent for en slik motorstyrke plassert på hekken.

Flere detaljer: Se Kastloss.no.

Joda 290 Sport
Joda 290 Sport har i snart 10 år vært en populær daycruiser med gode bomuligheter. En ny dekksform og nye motoralternativer gir bedre egenskaper.

Som følge av den nye dekksform er plassen under dekk blitt bedre, noe som i første rekke kommer toalettrommet til gode. Planløsningen gir fortsatt god soveplass til fire, med to plasser i en rommelig stikkøye under cockpitdørken.

Utvendig merkes endringene best ved en mer smidig dørløsning ned til kabinen. Ellers er den smarte utendørsløsningen beholdt, med sete/solseng-arrangement på babord side som lett skifter fra mange sitteplasser i fartsretningen, via sosial spiseplass til stor solseng akter.

I motorrommet nyter Joda 290 Sport godt av Volvo Penta D4-260 eller D4-300. Sistnevnte gir en toppfart på godt og vel 37 knop.

Vator 27
Vator er kanskje ikke det mest kjente båtmerket fra Finland. Men verftet har en lang båtbyggertradisjon som nå tas opp igjen med Vator 27.

Den nye båten er en spennende miks av egenskaper og stilarter. Med sin lune hardtop-løsning og store aktersofa er Vator 27 egnet til skjærgårdsutflukter enten det er solskinn eller gråvær.

I tillegg har den en liten kabin, som er godt nok utstyrt til å klare en overnatting for to personer. Her er det bysse og toalett, sistnevnte riktig nok ikke i et separat rom.

Båten er i utgangspunktet utstyrt med en Cummins MerCruiser 320 hk diesel, som i kombinasjon med et dypt 23 graders v-bunnskrog sørger for en toppfart på 38 knop.

Grand Banks 47 EU
En ny skrogkonstruksjon sørger for at kjente Grand Banks-linjer beveger seg i hittil ukjent hastighet.

Grand Banks 47 Heritage Europa ble lansert i 2006, men det er først i år at modellen har tatt turen til Norge ved hjelp av importør Thor R. Nilsen AS.

Designfirmaet Sparkman & Stephens har konstruert et nytt v-bunnskrog som skal sørge for langt bedre fartsegenskaper og oppførsel i planingsfart. Utstyrt med to C9 Caterpillar-dieseler skal båten gjøre 27 knop, og ha et fornuftig marsjfartområde på drøyt 20 knop.

Om bord finner du innrednings- og planløsning i kjent Grand Banks-stil. En kombinert salong, bysse og cockpit i dekkshuset, en stor flybrigde og rommelige lugarer under dekk.

Daglige båtnyheter: Se Kastloss.no.

Silver Condor
Silver er kjent for sine solide aluminiumsbåter med innredning i glassfiber. Silver Condor er den hittil største og raskeste modellen fra finnene.

Båten ser rett og slett ganske imponerende ut: Med sine nesten 7,3 meter er den den største modellen i Silvers program. De høye skrogsidene og den særegne vindskjermen er også med på å sette en designmessig stil som ikke går ubemerket hen.

Innredningsløsningen er også annerledes. Det er plass til ni personer, takket være lure seteløsninger bak midtkonsollen. Dashbordet har et snev av offshore-racer over seg, med en støpt midttunnel som gir glimrende plassering av gasspaken.

Båten blir utstyrt med store Evinrude E-tec-motorer, kanskje også med twin-installasjon. Silver oppgir fartspotensialet på opptil 50 knop med største godkjente motorytelse, som foreløpig er 300 hk.

Mer om båter og båtliv finner du på Kastloss.no og Nettavisens båtmagasin.

comments powered by Disqus

Flere saker

Annonse

- Norge bryter EØS-reglene

- Norge bryter EØS-reglene

Lokale særkrav gjør bussene dyrere: - Vondt å se på

Lokale særkrav gjør bussene dyrere: - Vondt å se på

Slik styler du boligen din for salg

Slik styler du boligen din for salg

Dette skal du se etter på visning

Dette skal du se etter på visning

Slik lever du livet når barna flytter ut

Slik lever du livet når barna flytter ut

Lurt å være på SeMinBolig.no

Lurt å være på SeMinBolig.no

Bruker bolignettverket SeMinBolig.no for å oppnå drømmepris

Bruker bolignettverket SeMinBolig.no for å oppnå drømmepris

Dette gir deg økt verdi på boligen før salg

Dette gir deg økt verdi på boligen før salg

Hvor mye ble nabohuset solgt for?

Hvor mye ble nabohuset solgt for?

QUIZ: Kan du alle begrepene i en boligannonse?

QUIZ: Kan du alle begrepene i en boligannonse?

Test dine kunnskaper om boligord.

Slik kan du gjøre et godt hyttekjøp

Slik kan du gjøre et godt hyttekjøp

Nordmenn kjøper hytter som aldri før.

10 tegn på at det er på tide å finne fram hagemøblene

10 tegn på at det er på tide å finne fram hagemøblene

Få den fineste balkongen eller hagen nå.

Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Slik velger du riktig dusj.

Stue og kjøkken under åpen himmel

Stue og kjøkken under åpen himmel

Trenden er tydelig. Husets nyeste rom har ofte grønne vegger, men ikke noe tak.

Det er en dårlig idé å kjøpe bolig i 2016

Det er en dårlig idé å kjøpe bolig i 2016

7 grunner til å IKKE kjøpe bolig i år.