*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du bli naboen til Petter Stordalen

Boligen i fasjonable Christian Benneches vei ligger ikke langt fra Petter Stordalens herskapelige villa. Foto: (Sem og Johnsen/Finn)

- Dette er en av de mest ettertraktet gatene på Bygdøy, sier meglertopp.

Mye er blitt skrevet om Petter Stordalens eiendom på Bygdøy.

Hotellkongen eier en herskapelig bolig i Christian Benneches vei, en gate som er blitt omtalt som en av Oslos mest ettertraktede adresser. Har du fyldig nok lommebok, kan du nå bli naboen til Stordalen.

En 297 kvadratmeter stort hus i nummer 4 er nemlig lagt ut for salg, til den nette sum av 16,5 millioner kroner.

- Bygdøy er et område hvor mange har lyst til å bo, sier Tom Johnsen, advokat i meglerfirmaet Sem og Johnsen, til Nettavisen NA24.

Johnsen har ansvaret for salget av eiendommen, og han forteller at objekter av denne typen ofte vekker interesse blant allerede etablerte innbyggere i området, som er på utkikk etter noe nytt og bedre.

- Men også andre interesseres av slike objekter. For mange er det å bo på Bygdøy en drøm, sier Johnsen.

- Ettertraktet gate

I Finn-annonsen beskrives boligen som smakfull og innholdsrik - med god takhøyde. Det står videre at det er et tidsmessig og godt gjennomtenkt familiehus der eier har lagt stor vekt på materialvalg og praktiske løsninger.

En hage på 611,4 kvadratmeter vil også den nye eieren ha muligheten til å boltre seg på. Eiendommen er inngjerdet med fjernstyrt port.

- Dette er en av de mest ettertraktet gatene på Bygdøy. Det er mange vakre hus i denne gaten, og den ligger beskyttet til og nær sjøen, opplyser Johnsen.

Store friområder som Huk og Kongeparken mener megleren bidrar til at mange tiltrekkes av dette området.

- Dette er et hus bygget på begynnelsen av 90-tallet. De som har bygget det har spesielt god smakt og tatt gode materialvalg. De har vedlikeholdt huset godt, og jeg mener det er et ordentlig kvalitetsobjekt, sier megleren.

Med fire soverom, tre stuer og et stort spisekjøkken samt kjellerstue, mener Johnsen at boligen er perfekt for barnefamilier.

- Det er ikke lett å finne slike objekter. Selv om prisklassen er høy, så er den lav nok til at man får en litt større kjøpegruppe enn det de boligene i det aller høyeste prissjiktet får, opplyser Johnsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Megleren opplyser om at gode materialvalg er gjennomgående for eiendommen. Foto: (Sem og Johnsen/Finn)


Betalte 12 millioner

Petter Stordalen kjøpte sin bolig for 12 millioner kroner i 1997.

Ti år senere kjøpte han, og betalte like mye, for nabotomten - men det ga han til gjengjeld en ekstra hage på 281 kvadratmeter.

I dag er boligen verdt mye mer. I 2012 ble Stordalens eiendom verdsatt til 80 millioner kroner i boken «Perler ved Oslofjorden», og det er grunn til å tro at boligen ikke har gått ned i verdi de siste årene.

De første årene inviterte Stordalen gjestene hjem til seg på Bygdøy da han arrangerte sin legendariske 16. mai fest. Som kjent er denne årlige markeringen nå flyttet til Choice-kjedens hovedkontor på Frogner i Oslo - noe mange Bygdøy-naboer utvilsomt setter pris på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Christian Benneches vei 4 ligger ikke langt fra Petter Stordalens palass. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)


Fasjonabel gate

Mange andre rike og mektige personer har også sitt bosted i den fasjonable adressen.

Blant dem den profilerte forvalteren Peter Warren i Warren Wicklund og eks-skipsreder og storinvestor Morten Sig. Bergersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag