*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer boligbakrusen

Christian Ringnes føler boligfolket endelig begynner å ta ham på alvor.

27.04.07 15:08

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): I fire år har Christian Ringnes spådd nedgang i boligmarkedet. I det siste har han fått flere med seg på lasset.

Får gehør
- Jeg tror nok utviklingen har gått så langt at jeg begynner å få gehør for synspunktene mine nå, og klart det hjelper at sentralbanksjefen også kaster seg, sier Ringnes til Nettavisen og gliser.

Ringnes holdt fredag foredrag under Norges Eiendomsmeglerforbunds jubileumskonferanse. Han var ikke redd for å spre dårlig stemning med sine prognoser.

- De som kjøper og ser litt langsiktig på dette vet at prisene igjen vil stige. Det som er viktig er å passe på at man har nok egenkapital før man går inn i dette. Bolig er jo tvungen sparing for de som eier, understreker eiendomsinvestoren.

Festen er snart over
Ringnes beskriver prisoppgangen på boliger de siste årene som «et 14 år langt party». Bakrusen slår inn i 2008 eller 2009.

- Dette er den lengste og kraftigste oppgangen i manns minne. Ingen trær vokser inn i himmelen og det skyldes blant annet at det bygges altfor mange boliger i Norge. Det er helt umulig å si når reaksjonen i boligmarkedet vil komme, men jeg måtte jo komme med et tall, påpeker Ringnes som har veddet 350 flasker Dom Perignon på krakk i boligmarkedet ved utgangen av 2008.

Ifølge Vinmonopolet sine nettsider koster en liter med Dom Perignon-champagne i dag 1.332 kroner.

Les flere eiendomssaker i Nettavisens boligmagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.