*Nettavisen* Nyheter.

Nå tar de hytta hans

Foto: Espen Solberg Nilsen (Espen Solberg Nilsen)

«Alle» jakter pengene til oljemegler Jan Tore Strømme

16.08.12 15:28

I september må skiensmannen møte i retten. Der risikerer han å bli dømt til flere års fengsel for skattesvik, økonomisk utroskap og heleri, skriver TA.

Eksklusiv hytte
Siste nedtur for oljemegleren, som nå er bosatt i Monaco, er konkurs i hans mest sentrale norske selskap, Prime Energy Fuel Brokers.

Selskapet eier også flere eiendommer i Norge. En av disse eiendommene er en eksklusiv hytte i Kragerø, skriver Dagens Næringsliv.

Les også:

Holder Skattekrim på avstand fra Monaco

Norsk megler etterlyst av Interpol

Hytta ble i mars i fjor registrert solgt for 13 millioner kroner til selskapet Westban International Ltd., til tross for at politiet i Telemark og kemneren i Asker og Bærum hadde tatt utlegg i eiendommen. Hvem som står bak Westban, er uklart for bostyrer. Selskapet skal være registrert på de britiske jomfruøyene hvor det er vanskelig for både skattemyndigehter og andre å få innsyn.

I følge listene til Kragerø kommune eier selskapet to eiendommer på Bærø. Prakteiendommen på bildet er taksert 7,5, mens den andre eiendommen ble taksert til 2 millioner kroner i forbindelse med beregningen av eiendomsskatten.

Handelsbanken i Skien som har et registrert pant på 18 millioner kroner i fritidseiendommen, har også engasjert seg i saken.

Politiet gjorde en tabbe
Det er ikke første gang Strømme gjør en slik transaksjon. Som TA har avslørt tidligere eide også den siktede oljemegleren praktvillaen Blichfeldtgården på Falkum i Skien.

Politiet forsøkte å ta kontroll over denne eiendommen, men gjorde en tabbe. Det ble i stedet tatt kontroll over naboeiendommen.

Da politiet skulle rette opp feilen, var det for sent. Strømme hadde våren 2010 solgt Blichfeldt-gården til det mystiske selskapet Kentlake Holdings Ltd.

Skattekrim mener Strømme har unndratt over 60 millioner kroner fra beskatning i Norge.

Statsadvokaten i Vestfold og Telemark har tiltalt 51-åringen for grovt skattesvik, grov økonomisk utroskap og grovt heleri. Dersom han blir dømt kan han risikere flere år i fengsel.

Har sikret andre verdier
Bobestyreren har tatt kontroll over flere andre verdier eid av Prime Energy Fuel Brokers. Dette gjelder blant annet en fritidsleilighet på Rauland, en leilighet i Skien og en andel av en strandparsell i Kragerø, skriver DN.

Hva som skjer med disse verdiene er foreløpig uvisst, men tomtene skal være pantsatt over pipa.

Les flere saker på TA.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.