*Nettavisen* Nyheter.

Nattsvart boligsalg

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Markedet for nye boliger blir bare verre, viser ny rapport.

28.10.08 15:44

Antallet ferdigstilte boliger til salgs øker fortsatt, viser Econs siste rapport for nyboligmarkedet - Econ Nye Boliger.

LES MER BOLIG I NETTAVISEN

726 ferdigstilte boliger er til salgs. Det er 254 flere enn ved forrige måling og 352 flere enn målingen i juni, som begge var rekordhøye. Det er nå nesten 7 ganger så mange ferdigstilte boliger til salgs som for et år siden.

Lavere salg
I løpet av de siste to månedene har 212 nye boliger blitt solgt, noe som utgjør skarve 2 prosent av det totale antallet boliger i prosjektene Econ har registrert. Salget var på 4 prosent ved forrige måling i august, og 7 prosent på samme tid i fjor.

Antallet ledige boliger totalt er imidlertid litt lavere enn forrige gang. Dette skyldes for en stor del at mange prosjekter er kansellert. Totalt omfatter dette 5 prosjekter med til sammen 821 boliger. Det er også en del prosjekter hvor de resterende boligende leies ut i stedet for å legges ut for salg. Dette omfatter 4 prosjekter, og 70 boliger som er tatt ut av markedet for i stedet å leies ut.

Salget går best i Buskerud med 4 prosent salgstakt, og tregest i Oslo med nesten 0 prosent i Oslo øst/sør, 2 prosent i Oslo vest/sentrum og 1 prosent i Oslo nord.

Mer fra Nettavisen.no/bolig:

- Nå kommer et nytt rentekutt

- Dette er unikt

- Norges mest sette boliger

Prisene faller
Samlet har 46 prosent av boligene i Econs database en salgspris på over 35.000 kroner per kvadratmeter. 67 prosent koster mer enn 30.000, mens 87 prosent koster mer enn 25.000 kroner per kvadratmeter, og 97 prosent mer enn 20.000 kroner.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene er 34.900 kroner, 600 kroner mindre enn i august. Høyest ligger Oslo Vest/Sentrum med et gjennomsnitt på 52.000 kroner per kvadratmeter, mens Hedmark ligger lavest med et gjennomsnitt på 25.700 kroner per kvadratmter.

Selvaagbygg er den utbyggeren med flest boliger i databasen, mens DnB NOR Eiendom har flest boliger av prosjektmeglerne. Av 374 prosjekter som var i salg både i august og oktober har vi registrert 281 prosjekter der ingen boliger har blitt solgt.

Gratis tjeneste fra Nettavisen:
Sjekk om vi kan kutte boliglånet ditt med minst 5000 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag