*Nettavisen* Nyheter.

Nordens hotellkonger

Petter Stordalen og Christian Ringnes står i spissen for det som blir Nordens største børsnoterte hotelleiendomsselskap.

10.06.05 13:02

NorGani Hotels har inngått avtaler om kjøp av hotelleiendommer til en samlet verdi av 3,7 milliarder kroner, melder det ferske selskapet fredag.

Dette gjør selskapet til det største nordiske, børsnoterte hotelleiendomselskapet, og hovedkontoret vil ligge i Oslo.

Totalt 35 hotelleiendommer med 5.751 rom er kjøpt fra Eiendomsspar/Pandox, Capona og Wenaasgruppen, hvilket betyr at de i stor grad er kjøpt fra de som nå blir storeiere i NorGani, med Petter Stordalen og Christian Ringnes i spissen.

I tillegg er det inngått intensjonsavtaler om kjøp av ytterligere syv hoteller fra henholdsvis Host Hotelleiendom og Home Invest til en samlet verdi av ca. 600 millioner kroner.

Børsplaner
NorGani Hotels planlegger børsnotering i løpet av andre halvår 2005, ifølge meldingen fra selskapet.

I tillegg til de eksisterende eierne har blant andre Odin-fondene, Orkla og Stein Erik Hagens selskap Canica gått inn med penger i satsningen.

Rendyrket
«Selskapet skal gi norske og utenlandske investorer tilgang til en børsnotert og rendyrket eiendomsinvestering som utelukkende er eksponert mot markedet for hotelleiendommer», heter det i melding.

- Både norske og internasjonale investorer etterlyser rendyrkede eiendomsselskaper med en attraktiv portefølje. NorGani Hotels vil være en meget fokusert eiendomsinvestering innenfor hotellmarkedet, og investorene har vist stor interesse for dette prosjektet, sier styreleder Jan Petter Storetvedt i NorGani Hotels.

Leietagerne er blant andre Scandic/Hilton, Choice Hotels Scandinavia, Rica, First og Accor. Eiendommene ligger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Enskilda Securities har tatt initiativet til etableringen av selskapet og tilrettelegger finansieringen og gjennomføringen av eiendomskjøpene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.