*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn tror boligprisene vil stige

Tre av fire tror boligprisene vil stige betydelig i 2004. Oslofolk er mest optimistiske, viser en fersk undersøkelse. Hva tror du?

16.02.04 10:51

Tre av fire nordmenn tror prisene skal litt eller betydelig opp, mens det knapt er noen som tror på prisnedgang i 2004.

Dette viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået Infact for eiendomsmegler Krogsveen AS. Undersøkelsen er landsrepresentativ og gjennomført med 1006 respondenter.

I undersøkelsen svarer 17 prosent at de tror prisene skal betydelig opp, 58 prosent litt opp. I sum betyr dette at tre av fire (75 prosent) tror prisene skal opp i 2004. Sammenlignbare tall fra to år tilbake, da nordmenn ble spurt om forventninger til 2002, var 58 prosent.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Tror du boligprisene vil stige i år?
Ja, inntil 10 prosent
Ja, over 10 prosent
Nei, toppen er nådd

Se resultat

Undersøkelsen ble gjort ved inngangen til året. Siden den gang har prisene ifølge Econ allerede steget med 4,3 prosent.

– All erfaring tilsier at vi skal være forsiktige med å spå, men med utgangspunkt i de forventninger til prisøkning som undersøkelsen dokumenterer, trenden mot historisk lave renter, samt den prisøkningen vi allerede har sett i januar, vil jeg tippe at prisene på landsbasis vil stige med mellom 10 og 15 prosent i år, sier adm. direktør Geir Hantveit i Krogsveen AS.

Han forventer at det meste av årets prisoppgang vil være gjort unna innen utgangen av mars.

Undersøkelsen forteller er Oslo-folk har størst tro på prisoppgang gjennom 2004: 83,5 prosent av innbyggerne i hovedstaden tror på prisoppgang. Hvis vi ser på ulike landsregioner tror 75 prosent av befolkningen på Vestlandet på oppgang, 79 prosent av befolkningen i Trøndelag og 69 prosent av befolkningen i Nord-Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.