Gå til sidens hovedinnhold

Notar solgte til pappa

Fedrene til både ansatte, en eier og et styremedlem i Notar fikk kjøpe eiendommer via selskapet.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

10.oktober i fjor gjennomførte Kredittilsynet en inspeksjon hos Notar Eiendom Troms AS og Notar Nybygg Troms AS hvor journalene for oppdrag og omsetning de tre siste årene ble gjennomgått, skriver Nordlys.

Avslørte egenhandel
Fire tilfeller av såkalt egenhandel ble avslørt, den første høsten 2004 og den siste våren 2006. Handlene gjelder både leiligheter og næringsbygg i Tromsø. Det var fedre til ansatte i bedriften som hadde fått kjøpt eiendom.

«Kredittilsynet finner disse forholdene kritikkverdige», skriver seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet i et brev til bedriften.

- Det er en mild form for reaksjon. Foretaket må heretter holde seg til regelverket. Vi kunne gitt et pålegg, men foretaket har forsikret oss om at reglene vil bli fulgt, sier Grøstad til Nordlys.

Har gjort endringer
Ivar Nerdal i Notar Tromsø lover bedring.

- Folk skal være trygge på at vi følger lover og regler. Vi tar kritikken til etterretning, er ydmyke og har allerede gjennomført endringer som skal hindre at dette skjer igjen, sier Nerdal til avisen.

Sparket
Kredittilsynets inspeksjoner gikk enda hardere utover en faglig leder ved Notar Nybygg i Kirkeveien i Oslo. Han hadde ifølge rapporten til tilsynet drevet en ikke ubetydelig virksomhet med videresalg av leiligheter til nære familiemedlemmer.

Den høytstående megleren, som også har vært den mest omsettende megleren i Notar Nybygg i en årrekke, fikk sparken samme dag som tilsynet var på besøk 13.september i fjor.

LES MER: Derfor fikk megleren sparken.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet