Gå til sidens hovedinnhold

Notar solgte tomt to ganger

Notar har solgt samme tomt til to ulike personer. Nå viser det seg at en av dem har betalt for en tomt han ikke får, men meglerselskapet avviser at de har har gjort noe galt.

Høsten 2002 kjøpte Bjørn-Eivind Kvam Olsen en liten enebolig i Ytre Arna via Notar. Etter visning undersøkte Kvam Olsen hvor tomtegrensen gikk, og ble overrasket da han så at parkeringsplassen like ved var en del av eiendommen.

- Jeg snakket med mekleren og sa jeg syntes det var rart at den tomten hørte med. Han bekreftet at den hørte med. Og det påvirket selvsagt budet jeg la inn, sier Kvam Olsen til Bergens Tidende.

Kvam Olsen fikk tilslaget på det lille huset og parkeringsplassen.

Noen måneder senere kjøpte Svein-Jarle Dyrkolbotn eiendommen ved siden av Kvam Olsens. Dyrkolbotn fikk da beskjed om at han fikk parkeringsplassen med på kjøpet. Verken selger eller mekleren fortalte at parkeringsplassen tilhørte en annen eiendom.

Da det ble klart at både Kvam Olsen og Dyrkolbotn hadde betalt for samme tomt, fikk Dyrkolbotn beskjed fra Notar at Kvam Olsen aldri hadde fått opplyst at parkeringsplassen hørte til huset han kjøpte.

Overfor Kvam Olsen avviste Notar at de hadde gjort noe feil i saken.

Ettersom Dyrkolbotn ikke har skjøte på tomten, er han derfor er redd han har betalt for en tomt han ikke får. Dyrkolbotn mener Notar ikke har gjort jobben sin, og vil gå videre med saken via en advokat.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre