*Nettavisen* Nyheter.

Ny Røkke-nabo på plass

Foto: (Finn)

Får 120 år gammel sørlandsperle med strandlinje og brygge.

17.01.12 15:28

Milliardær og Aker-eier Kjell Inge Røkke og kona, Anne Grete Eidsvig, flyttet i sommer inn i landets flotteste privatbolig.

Bolighandel1: Selg uten megler

Eiendommen ligger i enden av den lange halvøya som heter Konglungen i Asker, rett før broen over til Konglungøya. Her har Røkke 200 meter strandlinje og panoramautsikt over fjorden.

At Røkke valgte å flytte til Konglungen, har utvilsomt løftet denne idyllen til nye høyder.

Røkkes bidrag til en ny tur- og sykkelsti langs sjøen er også et pluss for barnefamilier som vurderer Konglungen.

Etter at Røkke flyttet inn, har to nye hus i 20-millionersklassen skiftet eier i nabolaget.

Fredag har eiendomsmegler Kine Sætre i DNB lykkes med å finne en kjøper til en en av de klassiske, sjarmerende eiendommene på Konglungøya.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

- Det var fire budgivere, og selger er fornøyd, sier Sætre til Nettavisen, uten å ville opplyse den endelige salgsprisen.

Sætre er usikker på om Røkkes nærvær i området har hatt en positiv effekt på prisen. Kjøper er en askerbøring med tilknytning til Konglungen.

- Men det er selvsagt positivt med denne nye turveien på Konglungen, sier Sætre.

Eiendommen som nå er solgt, med adresse Konglungveien 7, er fredet som kulturminne, noe som legger en del restriksjoner på eiendommen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no)

Den hvitmalte strandperlen ligger på vestsiden av Konglungøya, med kveldssol og utsikt mot Asker-landet. Røkkes eiendom ligger på østsiden, med utsikt mot Oslofjorden og Nesodden.

Ifjor ble det solgt ytterligere en strandeiendom i området, på andre siden av øya. Konglungveien 32C ble annonsert med en pris på 21 milioner kroner,

Verken kjøper eller pris er offentlig enda, men opplysninger i eiendomsregisteret kan tyde på en pris rundt 18 millioner.

Lenger inne på Konglungen er fortsatt Munkesletten til salgs. Prisen på denne store eiendommen etter båtkonstruktør Jan Herman Linge er satt ned flere ganger, og koster nå 35 millioner. Med de siste salgene må Konglungen etter hvert regnes med blant de mer attraktive boligområdene ved sjøen.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.