Ny viddaperle selges

Har du bra med penger, så kan hytteperlen bli din. Se bildespesial.

03.10.06 15:45

Turisthytta Besso på Hardangervidda er nå til salgs, med en prisantydning på 6.500.000 kroner. Familien som eier hytta ønsker å sjekke om markedet er modent for å kjøpe.

Eiendommen ligger midt på Hardangervidda, i nasjonalparken. Det er altså bare selve bygningsmassen som er til salgs. Eiendommen er punktfestet, og det vil ikke være aktuelt å bygge ytterligere der – siden Besso ligger inne i nasjonalparken.

En perle
- Eiendommen og beliggenheten er helt fantastisk, med en enkel inngang til kremen av Vestvidda. Både jakt- og fiskemessig er dette en perle, forteller Einar Astad til Nettavisen. Han er kontaktperson for salget av hytta som eies av hans far, Erik.

- Det ble dratt opp ett tonn fisk i år, med en snittstørrelse på 800 gram. Og som rypeterreng er det et av de mest fellingsrike, sier han.

Undersøker
Besso drives i sommersesongen som turisthytte, men driften er leid bort til 2009.

Astad forteller at han foreløpig ikke har fått inn noen bud på den 470 kvadratmeter store hytta. I tillegg er huser eiendommen 100 kvadratmeter lager eller driftsbygning, og 33 kvadratmeter sikringshytte.

- Nå har eiendommen bare ligget på finn.no siden klokka 10 i formiddag. Så de er kanskje litt tidlig ennå. Jeg undersøker litt mulighetene videre, og er i kontakt med et par meglere, sier Astad til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.