Gå til sidens hovedinnhold

Nye bad er fuktfeller

Ekspertene i Mycoteam har undersøkt 300 bad de siste 5 årene. Samtlige hadde for tynn membran.

I Norge er det et krav til nye bad at de har membran i våtsoner. De fleste nye bad bygges med smøremembran, og denne skal være minst 1 mm tykk for å svare til kravene i våtromsnormen. Er membranen for tynn, kan vann og damp slippe gjennom, og resultatet kan bli fuktskader i vegg og gulv.

Les mer fra Klikk.no
Komfort på hytta uten strøm
Bli din egen vinbonde
Stor test av batteridriller
Her handler du interiør på nett

Firmaet Mycoteam har undersøkt 300 bad de siste 5 årene, bygd av 25 ulike entreprenører. Resultatet av undersøkelsen var nedslående: Samtlige bad hadde membrantykkelse mellom 0,15 og 0,4 mm, ifølge Hus og Bolig.

– Ingen av dem er i nærheten av å møte kravene, sier Kolbjørn Mohn Jenssen, daglig leder i Mycoteam.

– Når en membran påføres i en tredjedel av den tykkelsen som kreves kan resultatet bli katastrofalt. De lekre badene kan være lekre fuktfeller, sier han.

Oddvar Stensrød i Gjensidige Forsikring er sjokkert over resultatene, og mener det er langt bedre å satse på økt bruk av vinyl på gulv og vegger enn å ta sjansen på å bruke smøremembran.

– Vinyl er helt klart en mye bedre og sikrere løsning, eventuelt med pålimte fliser. Det er ingen vits å bruke 250 000 kroner på ett flott våtrom hvis membranen ikke holder tett, sier Stensrød.

Artikkelen er levert av Klikk.no


Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn en mobil fra Sony Ericsson i dag!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden