*Nettavisen* Nyheter.

Oktober-fest for boligeiere

Boligprisene stiger videre, og oktober ble den beste måneden på fem år. Det viser ferske tall fra meglerstanden.

03.11.03 12:33

Boligprisene fortsetter oppgangen. Statistikk for oktober viser en prisvekst på 0,2 prosent. I september steg boligprisene med 0,8 prosent.

Dette kommer frem av tall Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la frem mandag.

Mot normalt

Normalt pleier oktober å være en dårlig måned i boligmarkedet. Sesongjusterte tall viser dermed en prisoppgang på 1,5 prosent i høstmåneden. Det er første gang på fem år at prisene stiger i oktober.

- Sesongkorrigerte priser viser at det er en klar oppadgående boligpristrend, sa Finn Tveter, direktør i NEF, på en pressekonferanse mandag.

Bergen og Trondheim økte mest

Sammenlignet med oktober 2002 har prisene steget med 4,1 prosent på landsbasis.

NEF-statistikken viser samtidig at det er store regionale forskjeller i prisutviklingen. Bergen og Trondheim har vesentlig bedre prisutvikling enn Oslo siste 12 måneder, og har steget med henholdsvis ni og åtte prosent.

Forrige måned gikk boligprisene i alle de tre største byene opp en prosent.

Press på leiligheter

Prisene stiger mest for leiligheter, hvor det ble registrert en oppgang på 1 prosent. Eneboliger steg med 0,3 prosent i pris, mens delte boliger fikk en nedgang på 0,9 prosent.

- Etterspørselen går mot leiligheter, mener leder i EFF, Svein Rønning. Det er større press på leiligheter både fordi flere eldre velger å selge eneboligen sin og flytte i leilighet, og fordi leiligheter omsettes langt oftere enn spesielt eneboliger.

NEF tilbakeviser påstandene om en boligboble, og viser til at prisstigningen har vært lavere enn inflasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.