*Nettavisen* Nyheter.

Opp, opp, opp

Det er ikke måte på positive utsikter for boligprisene i 2007. Hva begrunner ekspertene det med?

02.01.07 18:30

Nestleder i Eef Torbjørn Ek har allerede spådd en oppgang i boligprisene i 2007 på 12-14 prosent. NEF er litt mer forsiktige i sine spådommer.

10 prosent
- Vi tror at boligprisene vil stige med rundt 10 prosent i år, sier formann Øivind A. Tandberg i Norges Eiendomsmeglerforbund og legger til:

- Vårt boligbarometer viser at boligkjøpets belastning på vanlige folks økonomi er relativt lav. De varslede renteøkningene tror vi ikke vil gjøre store utslag i boligprisene og oppveies nok av utsiktene til en god reallønnsutvikling, positiv sysselsetting og en generell optimisme blant folk flest. Våre prognoser baseres på landsstatistikk og for en stor del på innhentet forventninger hos våre 10 lokalforeninger. Disse melder om enten balanse i markedet, eller noe større etterspørsel enn tilbud, sier Tandberg videre.

Tandberg tror at starten at 2007 vil gi en god pekepinn på hvordan året vil ende opp.

- Første halvår gir historisk sett en god prognose for resten av året og slik tror vi det vil bli i år også, sier Tandberg til Nettavisen.

Stor forskjell
Ingen av boligekspertene tror på fall i boligprisene den nærmeste tiden.

- Vi må være forberedt på en korreksjon, men jeg tror at prisene fremdeles skal langt høyere opp før vi får se noe slikt. Men at korreksjonen kommer en dag, det er jeg helt trygg på. Intet tre vokser inn i himmelen, fortalte Torbjørn Ek på tirsdagens pressekonferanse.

- Vi må huske på at det er stor forskjell på en korreksjon og et fall, supplerte direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Finn Tveter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag