*Nettavisen* Nyheter.

Oslo kan gå på byggesmell

Hele 32.000 boliger ligger på tegnebrettet i Oslo. Det kan være for mye.

07.03.05 13:03

Markedet for nye boliger i Oslo er gullkantet. Prisene er høye og salget går raskt. Men nye, store prosjekter ligger i kø, og mange i bransjen er nervøse for å komme for sent til salgsfesten, skriver Aftenposten.

- Ikke plass
- 32.000 nye boliger er under planlegging i Oslo. Det er ikke plass til alle, spesielt ikke de dyreste, fastslår Bjørn Erik Øye, daglig leder i Prognosesenteret, som spår at en del investorer vil få problemer.

Han mener at dersom vi får en renteøkning, blir det ikke mulig å øke etterspørselen like mye som tilbudet.

Administrerende direktør i OBOS, Martin Mæland, er en av de største utbyggerne i Oslo. OBOS alene har 1570 nye boliger i markedet i øyeblikket, og mange flere på tegnebrettet, blant annet den nye Qværnerbyen i Lodalen. Mæland er enig i at det er grunn til nerver i bransjen.

Nervøs
- Det er alltid risikofylt å bygge, og svært mange store prosjekter er på beddingen nå. Det kan gå dårlig for noen hvis de får tidene mot seg, sier Mæland til aftenposten.

Flere eksperter mener utbyggerne kan bli nødt til å bygge mindre og rimeligere. Dermed kan folk med «normal» god råd få en sjanse også å på steder med attraktiv beliggenhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.