*Nettavisen* Nyheter.

Perle til 28 millioner

Et av Sørlandets fineste sommerhus er til salgs. Se bilder her.

15.06.06 13:34

- Det er noe av det råeste man kan få tak i. Det er ikke mange eiendommer som kan måle seg med denne, sier megler Gunnar S. Sædberg. Og ut fra bildene ser det ut som han har rett.

FLERE BILDER NEDERST I SAKEN

Eiendommen som selges ligger på Fugløya mellom Lyngør og Tvedestrand. Den som sikrer seg eiendommen deler hele øya med to andre hytteeiere.

Tomten sommerhuset ligger på er på hele 91 mål, og har en strandlinje med svaberg på over en kilometer. Hovedhuset har et boareal på rundt 285 kvadratmeter.

Skipsmegler Aadnesen
Eiendommen tilhørte opprinnelig skipsmegler Ludvig Aadnesen. Han startet byggingen på hytten i 1918.

Aadnesen var eier og grunnlegger av skipsmeglingsfirmaet Aadnesen & Dahl i Cardiff (Wales) sammen med Harald Dahl (far til forfatteren Roald Dahl). Fuglø ble brukt som Aadnesens sommerresidens.

I 1944 fikk Aadnesen av av de høyeste utmerkelse en sivil person kan få, nemlig Kommandør av St. Olavs orden. I tillegg var han Ridder av samme orden samt Ridder av Nordstjerne-orden og Ridder av den franske Æreslegionen.

Eiendommen som nå selges har vært i Aadnesen-familien etter skipsmeglerens død.

Ny prisrekord
Prisantydning på eiendommen er 28 millioner kroner. Prisantydningen er satt av megler sammen med eieren.

- Det kan godt hende at den kan gå for mer, men dette er den prisen vi antyder ut i fra en samlet vurdering, sier Sædberg.

- Hva er det beste med eiendommen?

- For det første er det jo en veldig stor tomt. Du har jo nesten en egen øy for deg selv. Selv om dette er helt ut i havgapet, så ligger huset veldig skjermet til, Du har utsikt rett ut mot Danmark, og sol fra den står opp til den går ned. Du har egen skjermet havn, og på andre siden av øya ligger det en flott lagune, forteller megleren.

- Hva er prisrekord i området?

- Den er nok på et lavere nivå enn dette.

Arveoppgjør
Hytten selges i forbindelse med et arveoppgjør, og familien vil fortsatt eie de to andre hytten på øya.

Her er flere bilder fra eiendommen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.