*Nettavisen* Nyheter.

Prishopp for Postbanken-boliger

I løpet av august gjorde prisen på boliger solgt gjennom Postbanken Eiendomsmegling et byks. - Det blir ingen boligboble, sier administrerende direktør Øivind Rastad.

01.09.04 08:15

Ferske tall fra Postbanken Eiendomsmegling viser at gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger formidlet gjennom meglerselskapet steg med fire prosent.

- Prisoppgangen i august var som forventet. Vi tolker tallene dithen at boligmarkedet er helt normalt, og at det ikke blir noen boligboble, sier administrerende direktør Øivind Rastad i Postbanken Eiendomsmegling til TV 2 Nettavisen.

Sammenliknet med tidligere år, utvikler priskurven seg på lik linje som før. Korrigert for sesongvariasjoner er det et lite fall i juni og juli, før prisene stiger igjen i høstmånedene.

Leiligheter mest opp
Det var prisen på leiligheter som steg mest, med fem prosent. Delte boliger hadde en prisoppgang på to prosent, mens eneboliger lå på samme nivå som i juli.

Prisene på de boligtypene utviklet seg forskjellig i ulike regionene. Leilighetene på Østlandet utenom Oslo og Akershus samt på Sørlandet hadde størst økning, på hele åtte prosent.

Eneboligene på Sørlandet gikk i motsatt retning, med en nedgang på én prosent.

Åtte prosent prisoppgang fra i fjor
Fra juli til august økte formidlingstiden på eneboliger fra 79 til 81 dager. For delte boliger sank liggetiden fra 64 til 47 dager, mens leilighetene gikk på 53 dager mot 60 i juli.

Prisene på Postbanken-boligene steg med åtte prosent fra august i fjor til august i år. Prisen på leiligheter økte mest, med 10 prosent. Delte boliger hadde et prishopp på åtte prosent, mens eneboligene la på seg fire prosent.

Boligkjøperne i Bergen opplevde det største prisbykset på leiligheter. Her steg prisen med hele 17 prosent fra august i fjor til samme måned i år. På Sørlandet har imidlertid prisen på eneboliger holdt seg uforandret det siste året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.