Gå til sidens hovedinnhold

Prishopp i Tromsø og Bergen

I løpet av fjoråret ble det i snitt 136.000 kroner dyrere å kjøpe borettslagsbolig. Spesielt hoppet prisene til værs i Tromsø og Bergen.

I vestlandsbyen steg prisene på brukte boliger i borettslag med 22 prosent, mens det i Tromsø ble hele 33 prosent dyrere. For landet under ett var økningen på 12 prosent, viser tall fra Norges Boligbyggelags (NBBL) prisstatistikk.

Prisoppgangen var størst på tampen av året. Fra tredje til fjerde kvartal ble boligene tilsluttet NBBL 3,5 prosent dyrere.

- Dermed har gjennomsnittsprisen for en borettslagsbolig kommet opp i 1.263.000 kr, og det er 136.000 kr høyere enn for ett år siden, forteller administrerende direktør Ralph Norberg i en pressemelding.

Til tross for at boligprisene har steget, har ikke hastigheten i markedet økt. i fjor ble det omsatt 18.500 brukte borettslagsboliger, ned åtte prosent fra året før. Ifølge Norberg har det ikke vært lavere omsetning siden begynnelsen av 1990-tallet.

Hovedårsaken skal være den kraftige veksten i byggingen av nye boliger.

- NBBL har sterk tro på at boligprisene vil øke også i 2005. I så fall blir det trettende år på rad med prisoppgang. Vi tror imidlertid at veksten blir noe mer beskjeden enn den var i året vi nettopp har lagt bak oss, men vi blir heller ikke overrasket om den blir nærmere 10 prosent i landet som helhet, sier NBBL-sjefen.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken