Prissjokk på gamle boliger

I Hordaland var de brukte eneboligene dyrere enn de nye i fjor.

24.04.07 10:37

I 2006 måtte man i gjennomsnitt betale 12,3 prosent mer for en ny enebolig enn for en brukt. I Oslo og Hordaland var imidlertid gjennomsnittlig kvadratmeterpris høyere for brukte eneboliger enn for nye, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det dyreste fylket
Med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på nesten 25.000 kroner var Oslo det dyreste fylket å bygge en ny enebolig i. På andre- og tredjeplass kommer Akershus og Vestfold – med oppunder 20.000 kroner for kvadratmeteren.

Brukte eneboliger var også dyrest i Oslo med drøyt 28.000 kroner per kvadratmeter. Ingen andre fylker hadde en gjennomsnittspris over 20.000 kroner kvadratmeteren. Av storbykommunene var Bergen på andreplass etter Oslo med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 21 841 kroner.

Størst forskjell i Nord-Trøndelag
Kvadratmeterprisene i 2006 var høyere for nye enn brukte eneboliger i alle fylker unntatt Oslo og Hordaland. De minste prisforskjellene finner vi i Troms, Rogaland og Akershus. Fylket med størst differanse i kvadratmeterpris er Nord-Trøndelag, der en brukt enebolig i gjennomsnitt kostet 57 prosent av en ny.

Les mer om bolig og eiendom her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag