*Nettavisen* Nyheter.

Pruter hos eiendoms-meglerne

Bergensere som skal selge boligen pruter på meglerkostnadene. Flere slipper å betale provisjon til megler.

22.02.06 15:19

Bergen har lenge vært kjent som landets dyreste by å selge bolig i, på grunn av høye priser på meglertjenester. Ifølge Bergens Tidende er denne trenden i ferd med å snu. Årsaken er tøffere konkurranse meglerne i mellom.

Dette har ført til at folk som skal selge boligen sin gjerne inviterer flere meglere hjem, og så begynner de å prute på meglerkostnadene.

- Jeg kjenner til at det er blitt solgt boliger uten provisjon. Annonser og slikt må folk uansett betale for, men om du for eksempel selger en bolig til 1,2 millioner kroner og provisjonen er 2,5 prosent, bør det være mulig å prute den ned 1 eller 1,5 prosentpoeng, sier kommunikasjonssjef i Bergen og omegn boligbyggelag, Ole Irgens til avisen.

Tilstrømningen av nye eiendomsmeglere i Bergen vil gjøre forbrukerne til vinnere. Meglere avisen har vært i kontakt med tror nyetableringene vil føre til en proffere bransje og lavere priser på meglertjenester.

- Det er veldig store forskjeller på hva folk legger vekt på, men flere og flere bryr seg om pris, sier Bobmegler Bjørn Helge Marsteen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag