Ras for ferieboliger i utlandet

Foto: Nettavisen (Privat)

Finanskrisen skremte nordmenn hjem.

01.07.10 12:43

Nordmenn slapp lett unna finanskrisen. Likevel skapte den nok bølger til å skremme nordmenn vekk fra fritidsboligmarkedet i utlandet.

LES OGSÅ: Kjøper hytter for 120 milliarder

- Vi snakker om at det har vært en halvering i antall solgte eiendommer, sier daglig leder i Norsk Megling, Ragnar Karlsen til Estate Media.

- I et normalår selges det mellom 8000 og 9000 eiendommer i utlandet til nordmenn. I fjor var antallet rundt 4500, sier Karlsen.

Stor prisnedgang

Finanskrisen er årsaken. I trangere tider venter folk flest med de litt større investeringene og koser seg heller med det de har.

SELGE HYTTA? Finn megler

- Finanskrisen har selvfølgelig påvirket markedet og i enkelte områder har det vært store prisreduksjoner. Dette skyldes vesentlig overproduksjon, og mange banker har måttet overta nybyggprosjekter, og de selger derfor eiendommene rimeligere enn det en entreprenør ville selge eiendommene for, sier Karlsen.

Han forteller at prisene på ferieeiendommer langs middelhavskysten i Frankrike og i Italia holdt seg godt, og at det i disse to landene har vært liten prisnedgang.

Her er det stor prisnedgang¿

- I Hellas, Tyrkia og Spania har vi registrert en forholdsvis stor prisnedgang i enkelte områder. I tillegg har prisfallet i tidligere østblokkland som Bulgaria, Romania og Jugoslavia vært betydelig og omsetningen tilsvarende redusert. Populære områder har selvfølgelig holdt seg best, sier han.

Rundt 40 prosent av de som har kjøpt feriebolig i utlandet, har kjøpt i Spania. De resterende fordeler seg på de øvrige landene langs Middelhavet og Sverige, blant annet.

Estate Media er et privateiet selskap innenfor eiendom. «Estate Media skal være Norges ledende mediekanal innen næringseiendom. Estate Media skal ha bransjens beste nyhets- og kunnskapskonsept samt den beste løsningen for utleiere og leietakere», skriver selskapet om seg selv på sine hjemmesider.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.