Gå til sidens hovedinnhold

Rekordår for vannskader

Forsikringsselskapene utbetaler i år nesten to milliarder kroner i erstatning etter vannskader. En stadig høyere regning kan gjøre forsikringen dyrere.

I 2002 utbetalte forsikringsselskapene 1, 8 milliarder kroner i forbindelse med vannskader. Ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon vil det i år utbetales 1, 95 milliarder kroner, og dermed blir 2003 rekordår.

- Vi har ingen oversikt over vannskader som ikke dekkes av forsikringen. Kanskje er det et tall i milliardklassen, sier informasjonsdirektør Preben Røe til Dagsavisen.

I 2002 ble det registrert omtrent 75.000 vannskader i Norge. Vannskader er den vanligste skadeårsaken i norske hus, og skadene har bare blitt flere og dyrere. I løpet av ti år har erstatningsutbetalingene etter vannskader blitt firedoblet.

- Vi håper å kunne snu trenden ved å gjøre folk med bevisste på problemet. Fortsetter den, må vi selvfølgelig justere prisene på forsikring, sier oppgjørsdirektør Rudolf Ervik i Gjensidige Nor Forsikring.

Mye regn det siste tiåret er en av forklaringene på skadeøkningen. Men den vanligste årsaken er likevel sprukne vannrør, og ifølge Preben Røe er rørene i mange hus altfor gamle og dårlige.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin