*Nettavisen* Nyheter.

Røkke i nabokrangel

Foto: (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Industrikongen Kjell Inge Røkke har ertet på seg lokalbefolkningen i Asker. Røkke har store byggeplaner, men naboene raser.

12.04.05 11:27

Røkke og kona Anne Grete Eidsvig har lenge vært i en byggeprosess med Asker kommune om å bygge på eksklusive Konglungen.

Fylkesmannen og fylkeskommunene hadde innvendinger mot de opprinnelse planene, og nå har har Røkkes arkitekt sendt nye tegninger til kommunen. Mest sannsynlig blir prosjektet godkjent på et møte i bygningrådet 18. mai, skriver Se og Hør.

Dermed kan byggestart bli like før sommeren.

Høyre-kritikk
Planene for drømmeboligen på de to tomtene i Konglungveien har imidlertid satt sinnene i kok hos lokalbefolkningen. Nabo og kommunerepresentant for Høyre, Per Anders Owren, har lagt inn protester mot ekteparets prosjekt.

- Personlig tror jeg ikke bygningsrådet vil godkjenne søknaden. Det er kommet sterke innsigelser både fra fylkesmannen opg fylkeskommunen, sier Owren til Se og Hør.

De nye tegningene viser et bygg med en høyde på seks meter, 32 rom, tennisbane, stort underjordisk parkeringsanlegg og svømmebasseng.

Arkitekt Jan Inge Lindeberg avviser at bygget er for stort, og sier tegningene er endret etter de tidligere innvendingene.

Dyrt tomtekjøp
Røkke har ifølge Asker og Bærums Budstikke ennå ikke kjøpt de to tomtene i Konglungveien. I fjor betalte Røkke og Eidsvig trolig flere hundre tusen kroner for å få forkjøpsretten, noe som senere bortfalt.

For de to tomtene må Røkke trolig bla opp rundt 30 millioner kroner.

Egentlig skulle saken egentlig behandles i kommunen i mars. Dette ble utsatt, slik at byggeplanene kunne behandles samtidig som reguleringsplanen for Konglungen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag