*Nettavisen* Nyheter.

Røkke kan heve tomtekjøpet

Foto: (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Dersom Kjell Inge Røkke ikke kan bygge så stort han vil, kan han heve kjøpet av de to strandperlene på Konglungen i Asker.

Røkke og hans samboer Anne Grete Eidsvig (38), kan i følge kjøpskontrakten heve kjøpet av de to prakteiendommene i Asker hvis de ikke får bygge så stort som de vil, skriver Dagens Næringsliv.

Det er Røkkes samboer som har inngått kjøpekontraktene på eiendommene som til sammen kostet 30 millioner kroner. I kontraktene er det ikke beskrevet konkret hvor stor bolig paret ønsker å bygge, og heller ingen konkret tidsfrist.

Fleksibel

I neste uke skal ordfører i Akser kommune Morten Strand (H) møte Røkkes arkitekt Jan I. Lindeberg for å diskutere utbyggingsplanene. Strand har ingen planer om å stikke kjepper i hjulene for finansmannen og hans kjæreste.

– Jeg skal sette meg inn i det, på grunn av at dette kan komme på trappene. Jeg skal ha møte med arkitekt Lindeberg i neste uke, og har jeg har avtalt møte med administrasjonen her for å få en fullstendig oversikt over utfordringene, sier Strand til DN.

– Hvor langt vil dere strekke dere for å få Røkke til kommunen?

– Vi skal forholde oss til det regelverket vi har. Vi kan ikke gå utover det. Dette er viktig å få på banen, og ikke minst skal vi selvfølgelig være så fleksible som det går an å være innenfor det regelverket vi har, sier ordføreren til DN.

Banet vei

Røkkes kommende nabo på Konglungen, Jan Henrik Bryde (59), kjøpte naboeiendommen, Konglungveien 52, for 14 millioner kroner for tre år siden. Bryde rev hytta som sto på den 13 mål store eiendommen og har bygd 875 kvadratmeter boligareal på tomten. Det er Konglungens største enebolig til nå.

- Jeg tror Røkke er ydmyk nok til å bygge et hus som passer inn her, sier Bryde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.