*Nettavisen* Nyheter.

Røkkes innspurt

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Kjell Inge Røkke flytter inn i luksuskåken sin neste år. Se de siste bildene.

19.06.09 09:18

Når Kjell Inge Røkke flytter inn i huset ytterst på Konglungen i Asker neste år, har byggearbeidene pågått i tre år.

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

Finansmannen fra Molde er kjent for sine kostbare og tidkrevende detaljer. Eksempelet som ofte trekkes frem er hyttepalasset på Oppdal, som sto ferdig for noen år siden, og som skal ha kostet et par hundre millioner kroner.

Da Nettavisen var på byggeplassen i Asker vinter , stod det dusinvis av biler fra ulike byggefirmaer parkert på den store parkeringsplassen ved Konglungveien som Røkke laget for å få plass til alle håndtverkerne.

Ga grønt lys

Røkke slet en stund før bygningsmyndighetene Asker kommune ville gi ham grønt lys. Reglene for bygging i strandsonen er like strenge i Asker som ellers i landet.

Til slutt fikk Røkke gjennom et prosjekt som består av et nytt toetasjes hovedhus i tre, som så bindes sammen via underjordiske ganger med to verneverdige villaer - en på hver side - som selvfølgelig er rehabilitert etter alle kunstens regler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Til sammen skal de tre husene gi Røkke, hans kone Anne Grete Eidsvig og deres to sønner, en tumleplass på 565 kvadratmeter. Eiendommen skal blant annet inneholde en garasje med plass til 14 biler, samt en tennisbane.

I tillegg skal det bli noe sånt som 9 soverom, 14 bad og toaletter, bibliotek, vinkjeller, kino, trimrom - og selvfølgelig kontorer og møterom.

Til sammen skal Røkke ha betalt 45 millioner kroner for de tre eiendommene i Konglungveien 46, 48 og 50.

Nei til stor båt

Det Røkke ikke fikk lov til, var bygging av en dypvannskai. Fylkesmannen sa nei til mudring. Røkke er for de fleste kjent som en mann med sans for store og dyre båter.

Nå frykter flere av Røkkes naboer på Konglungen at milliardæren likevel tar seg til rette. Det er kommet flere bekymringsmeldinger, etter at det ble gravet i sjøen utenfor, ifølge lokalavisa budstikka.no.

Fylkesmannen likte ikke det han så:

- Som vi ser det ut fra bildene, er det som skjer der, ikke lovlig, sa seksjonsleder for forurensing, Are Hedén hos Fylkesmannen i Asker og Bærum til budstikka.no da han fikk se bildene av graveaktiviteten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Fredag skal plan- og bygningsetaten ha møte med Kjell Inge Røkke, hvor blant annet graveaktivitetene i sjøen skal diskuteres. Dette opplyser saksbehandler Sverre Woll i Asker kommune til Nettavisen.

Kjell Inge Røkke har 4 brygger på eiendommen sin. Ifølge Woll har han fått tillatelse til å restaurere bryggene, og sette nytt fundament slik at alle bryggene får lik utforming. I det ene tilfellet har Røkke fått lov til å rive den gamle bryggen.

2110

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.