*Nettavisen* Nyheter.

Selger boliger på et blunk

Boligsalg har aldri gått fortere i de fire største byene i landet.

02.10.06 12:45

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la mandag frem prisstatistikken for september.

Den viser blant annet at det tar tolv dager fra en bolig blir lagt ut for salg på finn.no til den er bekreftet solgt i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter, råder til nøkernhet i boligmarkedet.

Rekordlavt

- Det er klart at dette er «all time low». Jeg kan ikke si om det har tatt elleve dager å selge en bolig før, men dette er nok det laveste vi har vært på, understreker direktør i NEF, Finn Tveter, overfor Nettavisen.

Gjennomsnittlig formidlingstid for hele landet i september var på rekordlave 19 dager, mens det i august tok 24 dager å selge en bolig. Tveter tror ikke private forhåndsvisninger er måten å kuppe drømmeleiligheten på.

- Meglere prøver å unngå disse visningene og det er best for alle parter om alle kommer på de opprinnelige visningene. De som tror de er lure og skal komme med et knallbud etter en forhåndsvisning blir ofte bedt om å ha litt is i magen. Meglere flest kjenner til denne taktikken og ber folk ta det med ro, sier han.

Kom første dag
- Folk prøver jo å legge inn et bud etter forhåndsvisningen fordi de tror de skal få boligen billigere enn dersom de er med i budrunde etter de ordinære visningene. Megler skjønner det og vet at det da helt sikkert vil være flere som er villig til å gi det samme eller mer for boligen, sier Tveter og legger likevel til en viktig ting.

- Kom på først visningsdagen og ha økonomien noenlunde klar. Det hjelper ikke å komme på visningsdag nummer to og tro at du skal få leiligheten, påpeker han.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.