Gå til sidens hovedinnhold

Selmer forventer byggeboom

Onsdagens rentenedsettelse vil få store følger for boligbyggingen i Norge neste år, mener Selmer Skanska som er et av landets største entreprenørselskaper.

- Dette mentalitetsskiftet er viktig. Vi vil nå sette flere boligprosjekter ut i live neste år enn vi hadde planlagt, sier administrerende direktør Petter Eiken i Selmer Skanska til Dagens Næringsliv.

Eiken viser til at omsetningen av boliger bygget av Selmer Skanska, økte kraftig da Norges Bank senket renten i september i år.

Han tror ikke gårsdagens rentenedsettelse i seg selv betyr så mye for folks vilje til å ta opp lån, men mener det er viktigere at kundene har en forestilling om at en vil ha en lavere rente lenger enn det som har vært signalisert tidligere.

Eiken har ingen tro på at markedet for næringsbygg vil bedres med det første.

Lederen for Veidekke Eiendom, Leif Johansen, sier at det har vært en veldig positiv stemning i boligmarkedet det siste halve året, og han tror rentenedsettelsen i går vil forlenge forlenge den positive stemningen, men tror ikke på noen dramatisk økning i boligbyggingen neste år.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus