Gå til sidens hovedinnhold

Cathrine (19) vant gratis leilighet

Hun hadde ikke råd til å flytte. Nå får hun leilighet til 1,7 millioner for 1 krone.

LØREN (NA24): Det ble enorm interesse da Selvaag i september lanserte en kampanje der de skulle gi bort en splitter ny toromsleilighet på Løren i Oslo.

Les mer: Derfor kan du få leiligheten gratis

Etter en drøy uke hadde hele 50.000 meldt seg på i kampen om leiligheten, som har en verdi på 1.7 millioner kroner. Ved slutten av kampanjen hadde 70.000 personer i alderen mellom 18 og 34 meldt seg på i konkurransen.

Onsdag ble vinneren kåret. 250 potensielle vinnere hadde blitt trukket ut. De fikk ta med en venn, og alle var samlet i Kanonhallen på Løren. Til slutt var det Cathrine Fattnes som stakk av med den ettertraktede leiligheten.

- Det er helt sykt. Det hadde jeg ikke trodd i det hele tatt, sier den glade vinneren til NA24.

Trodde hun måtte bo hjemme
19-åringen fra Stavanger bor hjemme hos foreldrene sine mens hun har friår fra skolen. Leiligheten hun nå har vunnet, blir ferdigstiil først andre halvår i 2013.

- Da skal jeg flytte inn. Det passer veldig bra med planene mine, smiler Fattnes.

Cathrine Fattnes forteller at hun har tenkt mye på hvordan hun skulle klare å få flyttet ut fra foreldrene sine.

- Jeg har tenkt mye på at jeg kanskje blir nødt til å bo hjemme, siden jeg ikke har råd til å flytte ut. Så dette hjelper veldig mye, sier 19-åringen til NA24.

Stavanger-jenta vurderte faktisk og ikke komme på trekning i Oslo, men sammen med venninnen Cathrine Eike, klarte hun ikke å la sjansen gå fra seg.

- Det var faktisk Cathrine som i utgangspunktet ble trukket ut. Så ble jeg med, så var det jeg som vant, forteller Fattnes.

Nå skal de to venninnene flytte sammen når leiligheten står ferdig.

Bydde opp til storfest
Selvaag hadde virkelig slått på stortromma da leiligheten skulle gis bort.

250 potensielle vinnerne med følge var bedt til fest i Kanonhallen. Artistene Envy, Atle Pettersen, Gabrielle og A-Lee sto for musikk, Nils Ingar Aadne og Ørjan Burøe presenterte stand-up for de fremmøtte.

- Det er helt rått at de gir bort en leilighet. Det kan forandre et liv ganske mye, sier Atle Pettersen til NA24.

Leilighet nummer 50.000
Baard Schumann, administrerende direktør i Selvaag, forteller at det var Selvaags bolig nummer 50.000 som ble gitt bort.

Den aktuelle leiligheten er en såkalt Start-bolig, som er et boligprodukt for ungdom der kostnadene skal være så lave som mulig.

- Fordi det er så mange unge som sliter med å komme inn i boligmarkedet, valgte vi den målgruppen for konkurransen, sier Schumann til NA24.

Han forteller at de har fått en kjemperespons på kampanjen.

- Det har vært enormt. Da vi startet hadde vi kanskje 350 tilhengere på Facebook, nå har vi 43.000, illusterer Schumann.

Leiligheten som ble gitt bort er verdivurdert til 1,7 millioner kroner. Leiligheten blir liggende i et bygg som ennå er på tegnebrettet. Adressen er Lørenveien.

Det dreier seg om en 2-roms, med åpen kjøkken-/stueløsning, soverom og bad. Det lokkes blant annet med HTH kjøkkeninnredning og parkett på gulv. Leiligheten har balkong.

Kommentarer til denne saken