Gå til sidens hovedinnhold

Sikrer seg mot husleietap

Flere borettslag har nå gått inn i forsikringsavtaler for å sikre seg mot husleietap. Dermed slipper beboerne å frykte kraftige leiehopp.

Den siste tiden har det vært mye fokus på boligprosjekter der innskuddene er lave og fellesgjelden høy. Flere eksperter har advart mot å kjøpe seg inn i slike prosjekter, på grunn av faren for kostnadshopp ved renteøkning.

TV 2 Nettavisen skrev i går at det er beboerne som kan bli sittende igjen med regningen hvis naboen ikke gjør opp for seg, eller at leiligheter blir stående usolgt.

Slipper søvnløse netter
Boligsamvirket har sikret de fleste av sine borettslag i et eget fond mot husleietap. Dermed slipper beboerne å være bekymret for økte utgifter hvis betaling mangler.

- Inklusiv andre sikringsordninger i noen boligbyggelag, er 75 prosent av borettslagene i boligsamvirket nå sikret mot husleietap, opplyser avdelingsdirektør Sven Eric Dæhlin i NBBL Økonomiforvaltning AS til Boligsamvirket.no.

Regningen kan bli høy
Dæhlin advarer mot boligprosjektene som lokker unge med lave innskudd og avdragsfrihet.

- Mange kjøpere kan oppfatte dette som svært rimelige leiligheter fordi man ikke ser alle bokostnadene, tror Dæhlin.

Den tilsynelatende lave kostnaden kan vise seg å være en saga blott etterhvert som renten begynner å stige og avdragene må betales. Da kan kjøperne til slutt ende opp med en langt høyere kostnad enn ventet. Spesielt kan problemer oppstå hvis boligprisene begynner å synke, slik at verdien blir lavere enn fellesgjelden.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken