*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk boligprisen der du bor

Boligprisene fortsatte opp forrige måned, enkelte steder mer enn andre. Bor du for eksempel i Telemark, ble huset ditt mindre verdt i løpet av februar. Her er prisene der du bor.

02.03.05 10:54

I løpet av februar steg boligprisene med 0,7 prosent over hele landet, viser ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund.

Oppgangen fra februar i fjor er 9,2 prosent over samme måned i fjor, men utviklingen er likevel svak i forhold til tidligere februar-måneder. Aller dårligst gikk det i Telemark, der prisene falt med én prosent.

Utflating
Andre steder, som for eksempel i Oslo, Østfold, Romerike og Buskerud, lå prisene stabilt fra nivået i januar. Da hadde riktignok prisene et realt hopp på over fire prosent, men den siste måneden har altså prisveksten enkelte steder stagnert.


Øvrige storbyer som Bergen. Stavanger, Trondheim og Tromsø hadde alle et prishopp på én prosent. Det er halvparten av prisveksten i februar 2004.

Mest opp har boligprisene gått i enkelte bydeler i hovedstaden, som Frogner, Grünerløkka og Bjerke, og i Kristiansand. Her har boligene blitt to prosent dyrere.


HTML EMBED
Har du bundet boligrenten?
Ja
Nei, men vurderer det sterkt
Nei, flytende er best
Har ikke boliglån

Se resultat

Dyrest på vestkanten
Ikke overraskende er det dyreste området i landet fortsatt Frogner i Oslo. En leilighet i strøket koster deg for tiden nesten 36.000 kroner per kvadratmeter. St. Hanshaugen ligger like bak Frogner, med en kvadratmeterpris på nær 33.000 kroner.

Ullern er også blant landets dyreste områder, med en kvadratmeterpris på 32.500 kroner.

Utenom Oslo topper Bærum, samt Bergenshus og Årstad. for boliger her, må du beregne en snittpris på rundt 25.000 kroner per kvadrat.

Billigst i landet er nå Telemark, som har inntatt jumboplassen etter Hedmark. For en bolig i Telemark koster det bare nesten 10.600 kroner per kvadratmeter. Hedmark utenom Hamar har en kvadratmeterpris på 12.000 kroner, mens det i Trøndelag utenom Trondheim koster 12.300 kroner per kvadratmeter.

Her er prisene:

Klikk på bildet for å forstørre.

Prisene er hentet fra NEFs statistikk for februar. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og endringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag