*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk Røkkes sommeridyll

Foto: Gunnar Stavrum (Nettavisen)

Herfra kan Molde-milliardæren kjøre båt til jobben!

09.11.10 10:00

Etter tre års ventetid kan milliardær Kjell Inge Røkke (51) og kona Anne Grete Eidsvig (44) snart ta i bruk sin drømmebolig på Konglungen i Asker.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Paret skulle etter planen ha flyttet inn i boligen sammen med sine to små barn i mai, men da arbeidene ikke var helt ferdig, måtte det utsettes noen måneder.

Når Norges råeste privatbolig omsider tas i bruk, kan Røkke sette seg i den fine båten han helt sikkert kommer til å ha liggende ved brygga, og cruise de cirka 20 minuttene inn på jobben sin på Akers hovedkontor på Aker Brygge. Se kjøreruta i kartet under.

Røkke har tidligere hatt fine lystbåter. Den 58 fot store Sunseeker'en «Celina Bella» er kanskje den mest kjente. Skal han kjøre båt til jobben fra Konglungen, trenger han imidlertid noe mindre og mer sportslig. Skal vi tippe han matcher Petter Stordalens Rivarama 44 som ligger utenfor hotellkongens kåk på Bygdøy?

Eller kanskje noe enda raskere. Det er ikke så altfor mange år siden Røkke la opp som aktiv racetbåtfører etter en dramatisk velt.

Det var i 2004 at Kjell inge Røkke kjøpte Konglungveien 46, 48 og 50 i Asker for tilsammen 45 millioner kroner.

SELGE HYTTA? Finn megler

De siste tre årene har byggearbeidene pågått for fullt i regi av entreprenør Ansnes AS.

Røkkes prosjekt hadde en litt trang fødsel. De første tegningene ble forkastet i kommunestyret i Asker. Arkitektene jobbet videre, og kom til slutt opp med et utkast der bygningsmassen lå såpass diskré i terrenget at det kunne godkjennes.

Klager
Røkke har likevel ikke sluppet unna en del støy og klager i løpet av byggeperioden. Blant annet reagerte naboene da Røkke ville anlegge dypvannsbrygge.

På tomtene Røkke kjøpte, sto det fra før to gamle sveitservillaer. Midt i mellom disse har Røkke bygget et splitter nytt hus. De gamle villaene er totalrenovert, og integrert i Røkkes nye superbolig. Underjordiske ganger forbinder de to gamle husene med det nye.

Røkkes hus mangler ingen ting. Bygningsmassen skal være på til sammen 565 kvadratmeter. Underjordisk garasje med plass til 14 biler og tennisbane hører med.

Kino og tennisbane
Husene skal ha noe sånt som ni soverom, 14 bad og toaletter, bibliotek, vinkjeller, kino, trimrom - og selvfølgelig kontorer og møterom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Røkke har av mange blitt karakterisert som stormannsgal. Ingen andre norske milliardærer har vært i nærheten av et slikt pengeforbruk som Røkke. Da han var på høyden av sin makt for snart 10 år siden, hadde han bygget yachten «Reverie» til mange hundre millioner. Yachten er for lengst solgt, men nå skal han ha bestilt en seilbåt til 150 millioner.

Svær kar
Han var en av få næringslivstopper internasjonalt som kostet på seg den svært eksklusive Boeing Business Jet - en diger 737-masikin fullstappet med luksus.

Røkkes hyttepalass på Oppdal skal ha kostet 200 millioner. Det sto ferdig for 6-7 år siden.

I Asker har Røkke bygget stort. Renovering av to gamle sveitservillaer har garantert kostet. Det samme har de omfattende underjordiske byggearbeidene, samt arbeider i fjæresteinene for å anleggge brygge. Regn også med at ekteparet Eidsvig/Røkke ikke har handlet kjøkken, bad og møbler på Ikea.

Se flere bilder:Røkkes innspurt

Til alt overmål har Røkke også finansiert en sykkelvei fra eiendommen og innover mot Vettre der barna skal gå på skole.

Og prisen?
Byggearbeidene har pågått i tre år. De to svære kranene var synlig på lang avstand og sa sitt om dimensjonene over Røkkes husprosjekt.

Hva den endelige regningen kommer på, vet bare Røkke selv. Med forsiktig kvalifisert gjetning lander man kanskje et sted rundt 350 millioner kroner. Sikkert er det at det blir den dyreste og flotteste privatboligen i Norge.

Kjell Inge Røkke er, ifølge finansbladet Kapital, Norges 9. rikeste mann, med en formue på snaut 10 milliarder kroner i 2009.

HER ER DRØMMEHUSET:

3264

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.