Gå til sidens hovedinnhold

Skyter med kanon mot Hegnars hytte

Mannskapet har Hegnars hytte i kikkerten når de avfyrer kanonene i Lyngør-området.

Finansmann og redaktør Trygve Hegnar krangler for tiden med Tvedestrand kommune.

Hegnar eier deler av en bukt foran sin hytte i Lyngør.

Her har kommunen i reguleringsplanen lagt opp til at det skal anlegges en felles badeplass. Hegnar har via sin advokat hevdet at kommunens planer berører akterfestene for hans båtplasser.

Tvedestrandsposten har tidligere omtalt at Hegnars advokat hevder rådmannen har lagt frem usannheter og forledet politikerne, blant annet når det gjaldt vanndybden i den omstridte bukta. Det avviste planutvalget sist uke.

Politikerne føler ikke at de ble forledet av rådmannen da de vedtok å regulere et område nær Trygve Hegnars hytte til fellesområde for bading, skriver Tvedestrandsposten.

- Vi visste at dette ville være en fin plaskedam, sa Dag Eide (Ap).

Sikter mot hytta
Han er for øvrig engasjert i kanonjolla, og fortalte at når mannskapet er ute med det historiske fartøyet i farvannet ved Lyngør og skyter med kanonene, så sikter de mot hytta til den kjente mediamannen.

Den informasjonen fikk ordfører Jan Dukene (TTL) til å utbryte:

- Nå sikret du deg et oppslag i Tvedestrandsposten!

Omfattende saksgang
Enhetsleder for plan, miljø og eiendom, Svein Olav Dale, fortalte at fylkesmannen etter en befaring konkluderte med at området på Lyngør var egnet til det formålet det ble regulert til. Dale påpekte også at Hegnar tidligere har klaget, og at saken har vært helt til topps hos sivilombudsmannen uten at det førte frem for Hegnars del.

- Administrajonen har lagt frem alle fakta for politikerne i denne saken, sa enhetslederen blant annet.

Dale uttalte også at han mener Hegnar umulig kan komme i noen erstatningsposisjon, fordi hans brygge ligger 13 meter fra plaskedammen.

- Vi trenger ikke gå inn på hans eiendom for å opparbeide badeplassen, sa enhetslederen.

Nestleder i planutvalget, Jan Marcussen (TTL), sa at politikerne visste at det ikke var mer vann i bukta.

- Jeg reagerer mer på ordbruken i advokatens brev enn sakens innhold. Men det er noen som aldri gir seg, sa Eide.

Det kom for øvrig frem at badeplassen på Østre Odden neppe kommer til å bli opparbeidet.

Seriøs behandling
Hegnars advokat krever at badeområdet blir slettet fra reguleringsplanen. Politikerne i planutvalget tok ikke formelt sett stilling til dette sist uke. Uttalelesen kom som en reaksjon på advokatens brev.

- Saken vil få en seriøs behandling, lovte ordføreren.

I motsetning til Hegnars advokat, fikk Dukene skryt for måten han hadde ordlagt seg om denne saken i Tvedestrandsposten.

- Ordførerens uttalelser var forbilledelige, mente planutvalgets leder Erling Holm (H).

- Ville ikke badet der
Naboene Ronnie og Kari Laurendz mener også at kommunen har funnet et rart sted å anlegge badeplass.

- Dette er ikke noe naturlig sted å bade. I dag er det ikke vann der i det hele tatt, men så er det jo ikke badetemperatur heller. Men jeg ville aldri gått ned dit for å bade, sa Ronnie Laurendz til Tvedestrandsposten.

Sammen med kona Kari har han bygd hus og bosatt seg på Østre Odden, like ved den omstridte bukta. Det var parets ønske om å bosette seg i Lyngør som utløste kravet om reguleringsplan.

Det er Tvedestrand kommune som er regulerende myndighet. Når en reguleringsplan utarbeides, er det blant annet krav om fellesområder. Det er kommunen som har bestemt hvor disse skal plasseres.

Les mer: - Jeg ville aldri badet der

Hegnar har tidligere gjort det klart at han vil kreve en betydelig erstatning av Tvedestrand kommune dersom han blir fratatt sine båtplasser på Østre Odden.

Les flere nyheter hos: Tvedestrandsposten

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken