*Nettavisen* Nyheter.

Slik finansierer du Syden-boligen

Skal du kjøpe fritidsbolig i utlandet, kan det være vanskelig å få lån i norske banker. Men nå lanseres et dansk alternativ.

20.09.05 16:01

Nordmenn som ønsker seg en bolig nummer to på sydligere breddegrader kan få problemer med banklån her hjemme, med mindre du har eiendom i Norge som kan fungere som sikkerhet.

- Vi er gjerne med på å finansiere boligkjøp i utlandet, men vi kan ikke ta den boligen som pant for lånet. Banken jobber med å finne en løsning på dette, sier informasjonsrådgiver Nicolay Bruusgaard i DnB NOR til TV 2 Nettavisen.

Eneste unntaket er ved kjøp av fritidsbolig i Sverige.

Slipper å snakke fransk
Frem til nå har det ikke vært mulig å låne i «skandinaviske penger» for boligformål utenlands. Men nå har det danske selskapet Nycredit kastet seg inn i markedet, skriver magasinet Bolig i utlandet.

Selskapet har etablert seg i Frankrike og Spania, med skandinaviske ansatte på kontorene.

Nycredit har som mål å finansiere skandinaviers utenlandsdrøm. Ifølge Joakim Dohlmann i Nycredit har de merket stor interesse, og ønsker nordmenn, svensker og dansker velkommen som kunder.

Minst en halv million
Dohlmann vil ikke gå detaljert inn på forutsetninger og betingelser, og påpeker at alle tilfeller er ulike. Nycredit tilbyr lån på inntil 80 prosent av utenlandsboligens verdi, med en løpetid på inntil 30 år.

Foreløpig opererer selskapet med et minimums lånebeløp på 70.000 euro, som tilsvarer nesten 550.000 norske kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag