Bo

Slik så leiligheten ut, nå har Anette-Marie (28) forvandlet den totalt

Toppbloggeren har ikke angret én dag på valget av leilighet. 70-tallet er borte, men den gode stemningen er intakt.

(Romerikes Blad): Slik beskriver hun sitt første møte med leiligheten på Fjellhamar i november i fjor:

«Jeg lo av denne da jeg så den på Finn. Jeg tenkte, herregud, for et prosjekt. Så var jeg på en visning i det samme bygget. Den var en etasje lenger opp og den var nyoppusset. Jeg klarte ikke helt å sette fingeren på det, men jeg likte den ikke til tross for at den var pyntet på. Det kan hende denne er gammel, at alt er utdatert, men følelsen vi fikk her inne, den var god. Det finnes ikke en ripe i noe. Parketten var fin som ny og det samme var tapetet.»

– Det var hjemmekoselig her, som å komme hjem til bestemor. Leiligheten hadde en god atmosfære, sier Anette-Marie Antonsen og ønsker RB Bolig velkommen inn i den nå oppussede leiligheten.

Årsaken til boligjakten i Lørenskog var at hun ville bo nærmere Novus Academy der hun trener, og så ville hun ut av byen.

HÅNDLAGET: Spisebordet er håndlaget av materialer fra nedrive låver. – Runde bord er ekstra sosialt når man sitter i godt selskap, sier Anette-Marie Antonsen. Alle foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)Del 2, del 3 og del 4

«Vi startet straks vi fikk nøklene i går. Tre karer har revet opp alt som er. Kjøkkenet, badet og alle gulvene, samt taket, dørene og listene, var ute i løpet av tre timer.» skriver hun på bloggen 1. desember. Bildene på bloggen viser stor aktivitet.

– Jeg var her fra seks om morgen til elleve om kvelden, forteller Anette-Marie.

I del 3 tar hun leserne med på handletur og forteller om valg av blant annet dører og fliser. Hjemme ventet nye metoder for fjerning av tapet: «Og til tapet-helvete vi hadde i går, har vi i dag søkt etter en annen løsning. Denne spiker-rullen kjører vi over alle veggene med først, så bruker vi stim-maskin for å fukte veggene. Hullene vi lager slipper dampen inn og det skal bli litt enklere. Likevel er det en banne-jobb. En jobb som får deg til å banne.»

I del 4 blogges det om at veggene i hennes framtidige soverom, at de er ferdig sparklet. Tapetet på veggen i naborommet er mer gjenstridig: «Det første laget kan rives av. Det andre laget går lett av med damp. Men det tredje laget, det skjønner vi ikke hva er engang. Et tynt for som er limt inn til veggen på 50-tallet. Limt for å vare livet ut, vil jeg tippe. Ved hjelp av å rulle hull i den og skjære den opp med tapetkniv, kommer dampen litt raskere inn og hjelper til litt. Bare litt.» Drømmen er å feire jul i ny leilighet. Tiden blir for knapp til å blogge så detaljert hun ønsker. Små snutter på Snapchat ble løsningen. 12.000 fulgte prosessen, tilbakemeldingene var mange.

Del 5, del 6 og del 7

Rør på badet byttes ut, siste rest av tapet fjernes i stua, vegger sparkles og pusses på soverom og kjøkken.

Fakta: Fakta

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Navn: Anette-Marie Antonsen (28)

Bor på Fjellhamar. Fra Bodø, vokste opp i Trondheim. Flyttet til Lørenskog i fjor for å fokusere på trening og boksing ved Novus Academy, og for å skape en base utenfor byen.

Blogger på heltid anettemarie.blogg.no, fotograf og journalist. Var med i realityserien Tigerstaden.

– Jeg ville beholde tapet på en vegg eller to, men det var små skader man ikke enkelt så før man var veldig nær. Dessuten var det greit å få tatt alt helt ned til roten. I dag er veggene helt jevne – det var litt av en jobb, sier hun.

Alle vegger ble helsparklet, alle rom malt i forskjellige farger. Anette-Marie ba en malemester om hjelp til å velge farger som «binder» rommene sammen og gir en god romfølelse.

– Fargen på soverommet mitt var han skeptisk til. Han mente jeg var gal, men jeg elsker den, skulle gjerne hatt den i stua også, sier Anette-Marie.

BAD: Spesiallaget innredning og fliser i ulike størrelser.


I del 6 viser hun inspirasjonsbilder på bloggen og forteller om valg og hvorfor. I del 7 skriver hun en oppsummering fra dag 7. Det var en mandag, håpet var å flytte inn påfølgende fredag, det så snaut ut med tid.

Del 8 og 9 og del 10 og 11

Vasken har fått sin plass i eikeplaten på kjøkkenet, membran legges på baderomsveggene, lyst parkettgulv legges i alle rom. Flisene til badet hentes. Noe sparkling og veggpussing gjenstår. Rydde, koste og støvsuge er Anette-Maries jobb på dette tidspunktet.

Del 9: «O hoi, her går det unna. Vi er på overtid, men med god grunn. Ting må bli gjort skikkelig når vi først har lagt så mye tid inn i dette. Jeg er sliten, men det er fremdeles en spennende prosess. I dag har pappa reist nordover igjen og jeg har ingen av de samme gutta på jobb lenger. Det blir nye folk som skal hjelpe til disse siste dagene nå.»

TV-KROK: Slik så kroken der det spesiallagde spisebordet av resirkulerte materialer står i dag. koselig, men annerledes.

Grunnmalingen er lagt på ferdig sparklede vegger og taket har fått en eggehvit farge. To menn jobber med vinduskarmene, de pusser, legger akryl og maler. Kjøkkenet er på plass, men det gjenstår å få satt sammen skap. Flisene på badegulvet legges på nytt.

I Mitt store leilighetsprosjekt del 10 er det akkurat to uker siden overtakelse. Kun det siste lille skal på plass. Bestemor ventes om seks dager til julefeiring. Maleren maler og maler, det skrus og skrus på kjøkkenet. Innredning til badet lager faren til Anette-Marie av en eikeplate fra Ikea.

Det ble julefeiring i nyoppusset leilighet. I Del 12 vises ferdig resultat. Anette-Marie stortrives, har fått et hjem etter egen smak. «Det er noe helt spesielt ved å eie sin egen leilighet for første gang. Enda mer spesielt er det at alt er skapt av meg. Med god hjelp, så klart. Men ingen har bodd i leiligheten som den er. Det er en helt ny leilighet. Anno 2015. Veggene, taket, gulvene. Det er meg og min datter som skal gi dette et liv.»

KJØKKEN: -Tapene ser voldsommere ut på bilder enn den gjorde i virkeligheten. Jeg likte de, sier Anette-Marie.


KJØKKEN ETTER: Moderne med helsparklede vegger, nytt gulv og innordning.


SOVEROM ANNO 1970: Blokka ble bygget på 1950-tallet. Interiøret ved overtakelse var typisk 70-talls.


SOVEROM I DAG: Ved å fjerne skyvedørsgarderoben ble rommet mye større. Rommet er datteren sitt.


VAR SPISESTUE: Den tidligere spisestuen rommer nå Anette-Marines soverom.


BLE SOVEROM: Fargen på soveromsveggen er Anette-Maries favoritt. Koden er S0.20.21 Acc Color Map Mystical Paris Nordsjø.


Les flere saker fra Romerikes Blad her!

comments powered by Disqus

Flere saker

Annonse

- Norge bryter EØS-reglene

- Norge bryter EØS-reglene

Lokale særkrav gjør bussene dyrere: - Vondt å se på

Lokale særkrav gjør bussene dyrere: - Vondt å se på

Slik styler du boligen din for salg

Slik styler du boligen din for salg

Dette skal du se etter på visning

Dette skal du se etter på visning

Slik lever du livet når barna flytter ut

Slik lever du livet når barna flytter ut

Lurt å være på SeMinBolig.no

Lurt å være på SeMinBolig.no

Bruker bolignettverket SeMinBolig.no for å oppnå drømmepris

Bruker bolignettverket SeMinBolig.no for å oppnå drømmepris

Dette gir deg økt verdi på boligen før salg

Dette gir deg økt verdi på boligen før salg

Hvor mye ble nabohuset solgt for?

Hvor mye ble nabohuset solgt for?

QUIZ: Kan du alle begrepene i en boligannonse?

QUIZ: Kan du alle begrepene i en boligannonse?

Test dine kunnskaper om boligord.

Slik kan du gjøre et godt hyttekjøp

Slik kan du gjøre et godt hyttekjøp

Nordmenn kjøper hytter som aldri før.

10 tegn på at det er på tide å finne fram hagemøblene

10 tegn på at det er på tide å finne fram hagemøblene

Få den fineste balkongen eller hagen nå.

Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Slik velger du riktig dusj.

Stue og kjøkken under åpen himmel

Stue og kjøkken under åpen himmel

Trenden er tydelig. Husets nyeste rom har ofte grønne vegger, men ikke noe tak.

Det er en dårlig idé å kjøpe bolig i 2016

Det er en dårlig idé å kjøpe bolig i 2016

7 grunner til å IKKE kjøpe bolig i år.