*Nettavisen* Nyheter.

Snytt for drømmevillaen

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Erland Bakke fikk «Gratulerer!» og budaksept på en villa på Abildsø tirsdag. Onsdag ringte megleren tilbake med dårlige nyheter.

09.03.07 09:52

Boligen det er snakk om er en 227 kvadratmeter stor enebolig på i Svenskerudveien på Abildsø. I annonsen er prisantydningen satt til 5,9 millioner kroner.

Hadde vinnerbudet
Tirsdag denne uken ble det budrunde på villaen med Erland Bakke som en av tre aktører. Etter mange bud frem og tilbake fikk Bakke følgende melding fra Areal-megler Kim Ándre Krabbe tirsdag kveld.

- Rundt klokken 21.00 tirsdag kveld mottok jeg en telefon fra megler som gratulerte meg, selv om begge var enige om at prisen hadde blitt noe høyere enn begge parter hadde trodd på forhånd. Mitt vinnende bud var på Kr 6.400.000 kroner. Vi avsluttet samtalen ved å bekrefte en telefonsamtale dagen etter (onsdag 07.03 journ.anm.) for å avtale kontraktsmøte og andre formalia som måtte på plass, forteller Bakke til Nettavisen.

Ville heller selge til våren
Overraskelsen var derfor stor da eiendomsmegler Krabbe ringte Bakke onsdag morgen med ikke fullt så gode nyheter.

- Megler ringte meg onsdag morgen for å informere meg om at selger har trukket sin aksept, og at selger nå ikke ønsket å selge for lavere enn Kr 6 750 000. De ønsket i stedet en ny visningsrunde nærmere våren, sier en oppgitt Bakke.

Selgeren hadde altså akseptert Bakkes bud tirsdag kveld og Bakke hadde fått grønt lys av megler. Onsdag ble boligdrømmen til mareritt for Bakke, som føler seg lurt.

Meget alvorlig
- Jeg oppfatter dette som brudd på avtale som er inngått muntlig. Jeg syntes det er merkelig at bud som kommer inn er bindende, mens selger tydeligvis kan akseptere, trekke seg og oppgi lokkepriser langt under prisforlangende. Selger har helt klart brutt markedsføringslovens paragraf om villedende markedsføring. Dette ser jeg på som meget alvorlig, da jeg i likhet med mange andre har tatt seg tid til å besiktige eiendommen, boligen og takst/prospekt. Selger har vist meget liten respekt for andres tid og dette finner jeg i høyeste grad kritikkverdig, og viser etter min mening mangel på moral, skriver han i et brev til Areal Eiendomsmegling på Nordstrand hvor eiendomsmegleren jobber.

Nettavisen tok kontakt med eiendomsmegler Kim Ándre Krabbe som ikke ville uttale seg noe om saken på dette tidspunktet.

- Ingen kommentar, sier Krabbe til Nettavisen.

Selger står til ansvar
Roger Nyborg er informasjonssjef i Norges Eiendomsmeglerforbund og har sin klare oppfatning av saken.

- Vi har hatt en lignende sak oppe til diskusjon her, og det som er helt klart er at hvis selger har akseptert et bud står selger til ansvar overfor kjøper og kan få et erstatningskrav mot seg, sier Nyborg til Nettavisen.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.