*Nettavisen* Nyheter.

Som hakka møkk på Hafjell

Foto: Scanpix

Leiligheter og tomter gikk unna som hakka møkk på Hafjell denne påsken.

29.03.05 13:15

Da eiendomsmegler Christian Østby kom til Hafjell i påsken, hadde han bare med seg et enkelt hefte som viser hvordan de 43 leilighetene i andre byggetrinn i Hafjelltoppen Fjellgrend skal se ut. Men det la ingen demper på kjøpelysten, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Da han reiste tilbake til Oslo i mandag, hadde han solgt halvparten, samt 18 av 68 hyttetomter.

- Vi har ikke hatt en eneste planke å vise fram. Bare papir og prospekt. Likevel kjøper folk, sier Østby til Gudbrandsdølen Dagningen.

Salget av byggetrinn I med 31 leiligheter i 12 hus gikk så raskt unna i vinterferieuka at det ble ikke tid til å lage et nytt prospekt for byggetrinn II.

Han tror plasseringen i forhold til alpinanlegget er noe av forklaringen på rekordsalget. Området ligger nord og ned for Hafjell Panorama, helt inntil Kringleås-løypa. Det blir også en ny løype sør for området, slik at leiligheter og hytter egentlig blir liggende midt i alpinbakken.

Men leilighetene representerer også en ny trend. Stilen er urban. Standarden er som en hvilken som helst leilighet i byen. Liggende panel, lyse farger, fliser og parkett. Og gasspeis. Alt formgitt av interiørarkitekt Anemone Wille Våge. De som vil ha hjelp til å velge og plassere interiør, får to timers rådgivning fra Wille Våge med på kjøpet. Inspirasjonen til denne typen leiligheter er hentet fra USA, spesielt fra vintersportsstedet Aspen i Colorado.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.