*Nettavisen* Nyheter.

Spår billigere eneboliger

Eksperter spår lavere prisvekst på brukte eneboliger enn på andre boligtyper i år. Hovedårsaken er at mange godt voksne flytter i lettstelte leiligheter.

- Hvis prisstigningen på landsbasis i gjennomsnitt blir ti prosent, kan jeg tenke meg at prisen på eneboliger bare vil øke med sju-åtte prosent, sier direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund til P4-Nyhetene.

Batta understreker imidlertid at dette er vanskelig å anslå. Blant annet fordi utbyggere vil vri boligproduksjonen over på det som har størst etterspørsel.

Antagelsen om lavere prisvekst for eneboliger, skyldes at voksne flytter i moderne leilighet med heis uten snømåking og plenklipping etter at barna har flyttet fra redet. Dette er gode nyheter spesielt for barnefamilier som vil litt ut av bykjernen.

Før helgen gikk OBOS ut med tall som viser en oppgang på fem prosent fra november til desember, og en oppgang på 11 prosent fra desember 2002 til desember 2003.

Konsernsjef Martin Mæland sier til P4 at tallene er litt misvisende på grunn av store nedganger først i disse to periodene, men at en oppgang på 11 prosent siste halvår er realistisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.