*Nettavisen* Nyheter.

Stadig flere eiendomsmeglere

Konkurransen i eiendomsmeglerbransjen har hardnet til den siste tiden. Aldri har det vært så mange meglere i markedet.

- Antallet meglere vokser raskere enn antallet salgsoppdrag, sier Rune Garborg i DnB NOR Eiendom til Dagens Næringsliv.

Garborg mener det er snakk om overetablering i bransjen. Ifølge Kredittilsynets tall går rundt 1.100 årsverk med til megling av bolig bare i Oslo.

Administrerende direktør Erlend Wiik i nyetablerte Re/Max Innovation mener på sin side at det absolutt er plass til flere meglere i markedet. I tillegg til Re/Max Innovation, er også Privatmegleren og Ring Eiendomsmegling nye på markedet. Enda en ny aktør blir Aktiv Eiendomsmegling; en sammenslåing av Terra Eiendomsmegling og Postbanken Eiendomsmegling.

Tidligere har priskrig vært utslaget når konkurransen blant meglerne har blitt skjerpet. Men det er ingen garanti for at nivået på tjenestene holder seg høyt.

- Det er lett for meglerne å kutte svinger, fordi flere av pliktene deres er så løst definert i loven, sier underdirektør Christina Moestue i Forbrukerrådet til Dagens Næringsliv.

Advokat Odd Kalsnes i A-megler tror ikke på kortvarige billigkampanjer for å lokke kundene. Advokaten ser for seg at de som ikke klarer å bygge opp et godt omdømme vil bukke under uansett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.